Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Τα "σκουπίδια" της δημοσιογραφίας.

Από το πρωί διαβάζω για τα 30 πανάκριβα αυτοκίνητα που παραγγείλαμε εν όψει της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε, τη στιγμή που οι Έλληνες τρώνε από τα σκουπίδια. 
Δυστυχώς ο λαϊκισμός δεν έχει τέλος. "Άγνωστο πόσο τα πληρώσαμε" γράφει το κείμενο που έχει αναδημοσιευτεί σε δεκάδες ιστότοπους, ενώ "ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα του και φυτοζωεί..."
Αν έκαναν τον κόπο να το ψάξουν λίγο θα έβλεπαν ότι τα εν λόγω οχήματα (που είναι προφανώς απαραίτητα) αποτελούν χορηγία.
Το Spiegel στην ιστοσελίδα του, γράφει σχετικά με την ελληνική προεδρία...

Modesty amid Austerity: Greece Aims for Frugal Council Presidency

Greece has announced it will offer fewer perks and spend considerably less than other countries on the rotating presidency of the Council of the European Union when it assumes the role in January. Doing otherwise would send the wrong message, Athens stressed.

Σε απόσπασμα του άρθρου (ολόκληρο στο λινκ απάνω) αναφέρει συγκεκριμένα:
Enlisting Sponsors to Lower Costs
In total, Greece expects 14,000 visits and 18,000 overnight stays in connection with its presidency. Official guests will travel in sponsored cars.

Ορισμένοι, λοιπόν, αρκούνται στο να προκαλούν το κοινό αίσθημα και δημιουργούν εντυπώσεις με το μόνο μέσο που ξέρουν να χειρίζονται καλά. Τον φθηνό λαϊκισμό. Την επόμενη φορά ας είναι πιο προσεκτικοί και λιγότερο αδιάβαστοι. Διότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο αν κάποιοι συμπολίτες μας τρώνε από τα σκουπίδια. Το πρόβλημα είναι ότι αρκετοί "τρώνε" και τα σκουπίδια της "δημοσιογραφίας". 


Billy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου