Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ. (O γάμος και ένα χαστούκι)

Ως γνωστόν ένα από τα πλέον διάσημα ζευγάρια του 20ου αιώνα στην Ελλάδα, ήταν αυτό της Αλ. Βουγιουκλάκη με τον Δ. Παπαμιχαήλ.
Λίγο καιρό πριν το γάμο τους, στις 11 Δεκεμβρίου 1964, οι δύο σταρ δίνουν μια συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσουν τη πρόθεσή τους να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας.
Όμως κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, υπήρξε και ένα απρόοπτο με πρωταγωνιστές τον ίδιο τον Παπαμιχαήλ και τον δημοσιογράφο Βραχιολίδη.
Την επόμενη μέρα (12/12/1964), η εφημερίδα "Εμπρός" γράφει....
(κλικ για zoom)

Μετά το ατυχές συμβάν (ο Βραχιολίδης λέγεται ότι τον προκάλεσε αφήνοντας υποννούμενα που αφορούσαν τη σχέση που διατηρούσε ο Παπαμιχαήλ με τη Δέσπω Διαμαντίδου), ο Παπαμιχαήλ δήλωσε....
"Εάν οι δημοσιογράφοι νομίζουν ότι εθίγησαν, τους ζητώ συγγνώμη, γιατί ειλικρινώς δε συνηθίζω να φέρομαι έτσι. Παράλληλα όμως τους ρωτώ αν εγκρίνουν τη στάση του συναδέλφου τους και τις κακοήθειες που έχει γράψει για μένα αλλά και την απειλή που παρουσίαν των εξεστόμισε εναντίον μου. Σέβομαι τους δημοσιογράφους."

Σε ό,τι αφορά τον γάμο οι μελλόνυμφοι δήλωσαν : "Ο γάμος θα πάρει χαρακτήρα εντελώς ανεπίσημο. Θα παντρευτούμε μια Δευτέρα και την επομένη θα πάμε κανονικά στη δουλειά μας. Στο θέατρο."

Πράγματι, ο γάμος έγινε ημέρα Δευτέρα στις 18 Ιανουαρίου 1965. Και βέβαια, παρά τον "ανεπίσημο" χαρακτήρα που ήθελαν να προσδώσουν οι δύο πρωταγωνιστές, αποτέλεσε το κοινωνικό και καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς.


Βilly
(Aρχείο Billy Files)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου