Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Περί Τηλεόρασης.


Αν και η τηλεόραση δεν αποτελεί το αγαπημένο μου «άθλημα», παρ’όλα αυτά δε λέω όχι σε ό,τι καλό έχει να προτείνει.
Ομολογώ πως, κυρίως, παρακολουθώ κάποιες αγαπημένες ταινίες, όταν αυτές προβάλλονται.
Όσον αφορά στις σειρές, τα τελευταία 2-3 χρόνια δε μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον.
Απο ελληνικές σειρές εξαίρεση αποτελεί το «50-50» του Mega (αν και στη τελευταία σεζόν, πέρυσι, δεν το είδα) , ενώ από ξένες σειρές εξαίρεση αποτελεί το «House M.D.» (Ιατρικές υποθέσεις) που προβάλει το Star.
Όι  αστυνομικές σειρές αμερικάνικης προέλευσης, τύπου NCIS, CSI, Law & Order κλπ, πλέον δε μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζουν.
Αν και το Star έχει καθιερωθεί σαν το κανάλι που προβάλλει δημοφιλείς σειρές με προέλευση τις ΗΠΑ (τελευταία και ο ΣΚΑΪ), μέσα στο 2011 το Mega έκανε την έκπληξη.
Το «μεγάλο» κανάλι έφερε στην Ελλάδα δύο από τις καλύτερες αμερικάνικες σειρές των τελευταίων ετών.
Αρχικά, κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι, άρχισε να προβάλλει το «Damages».
Ένα δικαστικό δράμα με την εκπληκτική Glenn Close στο ρόλο μιας αδίστακτης δικηγόρου. Η σειρά ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 2007 και, εκτός από τις υποθέσεις που εκτυλίσσονται, δίνει βάρος και στους χαρακτήρες καθαυτούς.



Λίγο καιρό αργότερα  το κανάλι άρχισε να προβάλει τη σειρά «Breaking Bad».
Εκπληκτικές ερμηνείες, ιδιαίτερα από τον πρωταγωνιστή Bryan Cranston (καθόλου τυχαία τα τρία συνεχόμενα βραβεία Emmy για την ερμηνεία του στην εν λόγω σειρά).
Πολύ καλά βέβαια και τα υπόλοιπα συστατικά της σειράς.

Παρ’όλα αυτά, έχοντας δύο πολύ καλά προϊόντα στα χέρια του το Mega και παρά την συνολικότερη έκπτωση στο πρόγραμμα του, το κανάλι από μόνο του τα υποβάθμισε όσο μπορούσε!
Πρώτον η προβολή τους αρχικά είχε προγραμματιστεί σε προχωρημένη βραδινή ώρα σε ζώνη μετά τις 11 το βράδυ. ΟΚ θεμιτό αυτό.
Όμως αν και αρχικά, μπορούσες να θυσίασεις μια ώρα ύπνου για να  τα παρακολουθήσεις, σταδιακά η ώρα προβολής μεταφερόταν όλο και αργότερα .
Είτε από κακό προγραμματισμό είτε από αδιαφορία, το αποτέλεσμα ήταν  να χάνεις την υπομονή σου και στο τέλος να χάσεις και τη σειρά προτιμώντας να αποχωρήσεις από το δέκτη της τηλεόρασης.
Όσον αφορά το «Breaking Bad» ξεκίνησε σαν μια καθημερινή σειρά, αλλά εδώ εκτός από τον κακό χρονικό προγραμματισμό είχαμε και κακό προγραμματισμό στις μέρες προβολής.
Φυσικά τα ενημερωτικά trailers ανύπαρκτα (αντίθετα τα trailers για τη τούρκικη σειρά παίζονται 45 φορές την ημέρα).
Συνολικά προβλήθηκαν οι δύο πρώτες σεζόν του «Breaking Βad», το οποίο τελείωσε αθόρυβα, όπως ακριβώς ξεκίνησε (το ίδιο ισχύει και για το «Damages»  βέβαια).
Σημειωτέων πως τα μισά επεισόδια δεν κατάφερα να τα παρακολουθήσω από την τηλεόραση (για τους λόγους που προανέφερα) αλλά «κατεβασμένα» από το διαδίκτυο, όπως και τις υπόλοιπες δύο σεζόν.
Είναι κρίμα όταν αγοράζεις τα δικαιώματα από αξιόλογες δουλειές, να μη ξέρεις πως να τα εκμεταλλευτείς σωστά . Ειδικά ένα κανάλι με την δυναμική του Mega



ΥΓ. Αλήθεια, κύριοι του Mega, εφόσον αποφασίσατε φέτος να προβάλετε και κινηματογραφικές ταινίες (υποβαθμισμένο είδος στο κανάλι τα προηγούμενα χρόνια), θα βάλετε καμιά καλή ταινία?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου