Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Tα 5 πιο αγαπημένα τραγούδια των Χριστουγέννων

Οι γιορτές των Χριστουγέννων αποτελούν μια ξεχωριστή περίοδο για όλους. Μέσα στο εορταστικό κλίμα αυτής της περιόδου, περιλαμβάνονται και τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Πολλοί καλλιτέχνες έχουν κυκλοφορήσει τραγούδια που αφορούν τη πιο χαρούμενη γιορτή του χρόνου. Μερικά από αυτά θα τα θυμηθούμε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, μέσα από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Η λίστα μπορεί να είναι πραγματικά μεγάλη, όμως παρακάτω ακολουθούν τα πέντε πιο αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια του γράφοντος.

1) CHRIS REA - "DRIVING HOME FOR CHRISTMAS" 
To πλέον αγαπημένο τραγούδι των Χριστουγέννων, από έναν αγαπημένο καλλιτέχνη. Ίσως και το τραγούδι με τον πιο όμορφο τίτλο για την περίσταση. Χαλαρή μελωδία που δένει αρμονικά με την χαρακτηριστική φωνή του Chris Rea. Κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1988 και πήγε μέχρι το Νο. 53 του βρετανικού chart όμως, όπως γίνεται με τέτοια τραγούδια, έχει κάνει την εμφάνισή του σε αυτό και μεταγενέστερα, όπως και στα charts πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

2) FRANK SINATRA - "SANTA CLAUS IS COMING TO TOWN"
Ένα κλασικό τραγούδι των Χριστουγέννων, με uplifting jazzy διάθεση από τον τεράστιο Sinatra. 
Γραμμένο από τους John Fred Coots & Haven Gillespie, τραγουδήθηκε για πρώτη φορά σε ένα ραδιοφωνικό σόου το 1934. Από εκείνη τη χρονιά προέρχεται και η πρώτη (γνωστή) ηχογραφημένη εκτέλεση. Ο Sinatra το ηχογράφησε για πρώτη φορά το 1948. Αποτελεί ένα από τα must τραγούδια των εορτών.

3) YELLO - "JINGLE BELLS"
To γνωστό θέμα του Jingle Bells (ή, επί το ελληνικότερο "Τρίγωνα-Κάλαντα" ) σε μια διαφορετική, περισσότερο dance προσέγγιση από τους Ελβετούς Yello. To αποτέλεσμα αυτής της διασκευής κρίνεται επιτυχημένο και απολύτως μέσα στο κλίμα των Χριστουγέννων.
  

4) BOBBY HELMS - "JINGLE BELLS ROCK"
Άλλο ένα αγαπημένο των εορτών. Το Jingle Bells Rock του Booby Helms κυκλοφόρησε το 1957. Το έχουν ερμηνεύσει και άλλοι καλλιτέχνες, όμως αυτή είναι η πλέον γνωστή εκτέλεση. Ακολουθεί το πνεύμα του Rock'n'Roll της εποχής εκείνης και έγινε μεγάλη εμπορική επιτυχία. 
 

5) WHAM! - "LAST CHRISTMAS"
Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται τετριμμένο, όμως Χριστούγεννα χωρίς αυτό το τραγούδι δεν γίνονται. Είναι πια κάτι σαν τα μελομακάρονα. Κυκλοφόρησε το 1984 σαν double side single, καθώς στη μια πλευρά του δίσκου υπήρχε το επίσης επιτυχημένο "Everything She Wants". Έφτασε μέχρι το Νο2 του αγγλικού chart και έγινε πλατινένιο. Πολύ μεγάλη επιτυχία έγινε σε όλη την Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ. Η χώρα μας δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Έκτοτε είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα hits των Χριστουγέννων. 



Βilly.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου