Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Τηλέφωνα Ericsson

Διαφημιστική καταχώρηση της L.M. Ericsson, τον Απρίλιο του 1905. To "L.M." αναφέρεται στα αρχικά του ονόματος του ιδρυτή της εταιρίας, Lars Magnus Ericsson. Ο Σουηδός επιχειρηματίας είχε ξεκινήσει να φτιάχνει τηλέφωνα στα τέλη της δεκαετίας του 1870. Το 1882 κυκλοφορεί την τηλεφωνική συσκευή τοίχου, ενώ το 1893 με την επιτραπέζια κυλινδρική μεταλλική συσκευή ο Ericsson κάνει το πρώτο βήμα για τη μετατροπή του τηλεφώνου σε ένα ελκυστικό προϊόν. To 1896 η εταιρία κατασκεύασε πάνω από 25.000 τηλέφωνα και ήδη ο Ericsson ενδιαφερόταν να επεκταθεί σε νέες αγορές. Μέχρι τότε αποτελούσε τον μεγαλύτερο προμηθευτή τηλεφώνων της Σκανδιναβίας.
Οι πρώτες σημαντικές αγορές ήταν αυτές της Μ. Βρετανίας και της Ρωσίας ενώ το 1907 δημιουργεί  νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ (στο Buffalo της Ν. Υόρκης).
Φαίνεται ότι ήταν και στην Ελλάδα δημοφιλή τα τηλέφωνα του, εφόσον "επωλήθησαν ήδη άνω των 100 τεμαχίων" στη μικρή εγχώρια αγορά του 1905.
Πολλά χρόνια αργότερα, στη δεκαετία του '90, η Εricsson θα αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχημένη (και) στη χώρα μας με τα κινητά της τηλέφωνα.


Billy
(αρχείο Billy Files)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου