Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Δεσποινίς Διευθυντής

Μια από τις πιο απολαυστικές ελληνικές κωμωδίες έκανε πρεμιέρα στις 7 Δεκεμβρίου 1964. Πρόκειται για τη ταινία "Δεσποινίς Διευθυντής" της Φίνος Φιλμ. Στη σκηνοθεσία ο Ντίνος Δημόπουλος, ενώ το σενάριο είναι των Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη. Η μουσική είναι του Μίμη Πλέσσα.
Πρωταγωνιστούν οι Τζένη Καρέζη (Λίλα Βασιλείου) και Αλέκος Αλεξανδράκης (Σαμιωτάκης) οι οποίοι πλαισιώνονται από τους Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Λίλη Παπαγιάννη, Δημήτρη Νικολαΐδη, Νίτσα Μαρούδα, Ελένη Ζαφειρίου, Γιάννη Βογιατζή, Κώστα Καρρά, Περικλή Χριστοφορίδη, Ελένη Μαυρομάτη, Άγγελο Αντωνόπουλο, Κατερίνα Γώγου κ.α.
Επίσης συμμετέχουν οι Έρρικα & Μαργαρίτα Μπρόγερ (τραγούδι).
Η ταινία έκοψε 402.143 εισιτήρια και ήρθε 7η ανάμεσα σε 93 ταινίες, τη σαιζόν 1964-1965.

Επρόκειτο για μεταφορά του ομώνυμο θεατρικού έργου των Γιαλαμά-Πρετεντέρη που είχε κάνει πρεμιέρα στις 25 Δεκεμβρίου 1963. Τους βασικούς ρόλους της παράστασης στο "Κοτοπούλη", έπαιξαν οι ίδιοι ηθοποιοί και στη ταινία της Φίνος Φιλμ (Καρέζη, Παπαγιαννόπουλος, Παπαγιάννη, Νικολαΐδης), με εξαίρεση το ρόλο του Σαμιωτάκη που στο θέατρο έπαιξε ο Νίκος Κούρκουλος ενώ στο κινηματογράφο ο Αλέκος Αλεξανδράκης.

(πάνω: διαφημιστική καταχώρηση στις 6-12-1964, μια μέρα πριν την επίσημη πρεμιέρα)




Billy.
(αρχείο Billy Files)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου