Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Αλίκη Διπλαράκου. Η ωραιότερη γυναίκα της Ευρώπης.

Η Αλίκη Διπλαράκου γεννήθηκε το 1912 στην Αθήνα και είχε καταγωγή από τη Μάνη. Τον Ιανουάριο του 1930 παίρνει μέρος στα καλλιστεία που έγιναν στο θέατρο "Ολύμπια". Λέγεται ότι η Διπλαράκου βρισκόταν στο θέατρο ως θεατής και δεν γνώριζε για την υποψηφιότητά της, για την οποία είχε φροντίσει κάποιος γνωστός της. Έτσι άκουσε το όνομά της και, παρά τις απόπειρες να αρνηθεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλέξανδρος Ζαΐμης που παρευρισκόταν στην εκδήλωση, της δήλωσε πως η συμμετοχή της ήταν επιβεβλημένη ως εθνική υπόθεση!
Έτσι, η Αλ. Διπλαράκου εξελέγη "Μις Ελλάς" αν και είχε ισχυρό ανταγωνισμό από τη θεσσαλονικιά Ρωξάνη Στεργίου, που κατέλαβε τη δεύτερη θέση.
Στις 31 Ιανουαρίου 1930 αναχωρεί για το Παρίσι με σκοπό να λάβει μέρος στο διαγωνισμό για την ανάδειξη της "Μις Ευρώπη".
Λίγες μέρες μετά, στις αρχές Φεβρουαρίου, η "Σπαρτιάτισσα, Αθηναία και Ελληνίδα" (όπως την αποκαλούσαν) Διπλαράκου θα θριαμβεύσει κερδίζοντας τον πολυπόθητο τίτλο. Ο ενθουσιασμός στην Ελλάδα είναι μεγάλος. Η ίδια θα δηλώσει : "Είμαι υπερήφανος, διότι είς εμέ έλαχε ο κλήρος να αντιπροσωπεύσω το ελληνικόν κάλλος νικηφόρως είς τον διεθνή διαγωνισμόν των καλλιστείων".
Ο γαλλικός τύπος την εξυμνεί ως πράγματι την ωραιότερη όλων.
Η επιστροφή της στα πάτρια εδάφη θα γίνει λίγο καιρό αργότερα (λόγω υποχρεώσεων της εκεί), με χιλιάδες κόσμου να την υποδέχονται.

 Στη διοργάνωση των καλλιστείων που έγινε στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας το 1930 για την "Μις Υφήλιος" η Διπλαράκου θα έρθει δεύτερη, πίσω από τη Βραζιλιάνα Yolanda Pereira.
H Ελληνίδα "Μις Ευρώπη" του 1930, Αλίκη Διπλαράκου σε καρτ-ποστάλ της εποχής. Εκτός από πρότυπο ομορφιάς στην εποχή της, είχε και ιδιαίτερη μόρφωση (ο πατέρας της ήταν δικηγόρος άλλωστε). Έκανε δύο γάμους . Ο πρώτος (το 1932) ήταν με τον Γάλλο πιλότο Paul-Louis Weiller και ο δεύτερος (το 1945) με τον Sir. John  Wriothesley Russell, απ'όπου και θα πάρει τον τίτλο της Λαίδης. Απεβίωσε στις 30 Οκτωβρίου 2002.

Billy
(Αρχείο Billy Files)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου