Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ραγισμένες Καρδιές (1945).

"Ένα σύγχρονο ρομάντσο δημιουργεί μεγάλη πρόοδο στην ελληνική παραγωγή".
Έτσι διαφημιζόταν μια από τις πρώτες μεταπολεμικές ελληνικές ταινίες, τον Απρίλιο του 1945, το "Ραγισμένες Καρδιές" της "ΟΛΥΜΠΙΑ ΦΙΛΜ".
Εντύπωση προκαλεί η πλήρης απουσία των ονομάτων των πρωταγωνιστών της ταινίας, οι οποίοι πάντως εικονίζονται σε φωτογραφία. Πρόκειται για τους Ντίνο Βαλεντή, Στέλλα Γκρέκα και Λάμπρο Κωνσταντάρα. Η φιλμογραφία μάλιστα του πρώτου φαίνεται να περιορίζεται στη συγκεκριμένη ταινία.
Υπόθεση: Ο Μάριος (Ν. Βαλεντής) και η Λουίζα (Σ. Γκρέκα) χωρίζουν εξαιτίας του ελληνοιταλικού πολέμου. Η Λουίζα, μετά την αναχώρηση του Μάριου για το μέτωπο συμφωνεί, μετά τις πιέσεις του πατέρα της, να παντρευτεί έναν πλούσιο άντρα, τον Άλκη (Λ. Κωνσταντάρας), καθώς πιστεύει ότι ο Μάριος έχει σκοτωθεί. Όμως αυτός επιστρέφει και φυσικά θέλει την αγαπημένη του πίσω. Ο Άλκης τον συναντάει και του ζητάει να μη διεκδικήσει τη γυναίκα που αγαπάει. Η Λουίζα αναστατώνεται από τη τροπή που παίρνουν τα γεγονότα και χάνει τη μνήμη της.
Όπως καταλαβαίνουμε, πρόκειται για μια τυπική μελό ιστορία. Επίσης, στη ταινία παίρνουν μέρος και οι Αλέκος Λειβαδίτης, Φραγκίσκος Μανέλης, Άγγελος Λάμπρου, Λίλυ Μακ, Γιώργος Γαλανάκης κ.α.
Η σκηνοθεσία είναι του Ορέστη Λάσκου και το σενάριο του Νίκου Τσιφόρου.





Βilly

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου