Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

O Νικητής


Τη 1η Φεβρουαρίου 1965 έκανε πρεμιέρα το αισθηματικό δράμα "Ο Νικητής" μια παραγωγή της Ανζερβός. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι της Μαρίας Πλυτά.
Μουσική, Μίμης Πλέσσας.

Υπόθεση: Ο εύπορος Βασίλης Βασιλειάδης, ζει με τη γυναίκα του και τις δύο κόρες του, τη Λένα και την Άντα, στη βίλα του. 
Ο σοφέρ του έχει έναν γιο, τον Πέτρο, ο οποίος  για χρόνια κάνει παρέα με την Λένα. Σύντομα ερωτεύονται και συναντιούνται κρυφά στον κήπο του σπιτιού, κάνοντας όνειρα. Ο πατέρας της Λένας, μετά τον γάμο της αδελφής της, θέλει να την παντρέψει με το γιο ενός φίλου του. 
Ένα βράδυ βλέπει τον Πέτρο και τη Λένα αγκαλιά και εκνευρισμένος τον χαστουκίζει, αποκαλώντας τον προικοθήρα και τον διώχνει. 
Παρά το γεγονός ότι ο Βασιλειάδης επιβάλλει την άποψή του στην Λένα, ο Πέτρος δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια. Την κλέβει από την εκκλησία λίγο πριν παντρευτεί τον άλλον άντρα κάνοντας έξω φρενών τον πατέρα της. Όμως τα πράγματα έρχονται έτσι, που ο υπερόπτης Βασιλειάδης θα δώσει τελικά την ευχή του. 
Παίζουν: Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Μιράντα Κουνελάκη, Λυκούργος Καλλέργης, Ίλυα Λυβικού, Παντελής Ζερβός, Μέμα Σταθοπούλου, Θάνος Λειβαδίτης, Λαυρέντης Διανέλλος, Περικλής Χριστοφορίδης, Κώστας Θεοδόσης, Μίκα Φλωρά, Υβόνη Βλαδίμηρου, Βασίλης Καΐλας.
Στο τραγούδι η Τζένη Βάνου.

Η ταινία έκοψε 226.055 εισιτήρια και ήρθε στη 19η θέση ανάμεσα σε 93 ταινίες, τη σαιζόν 1964-1965.



Billy.
(αρχείο Billy Files)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου