Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Η νέα περιφερειάρχης

Οι εκλογές τελείωσαν, τα μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις είναι σαφή και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρα νικητής, όχι όμως στο βαθμό για τη δρομολόγηση άμεσων πολιτικών εξελίξεων. 
Η κυβέρνηση Σαμαρά πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να αντιστρέψει το (δικαιολογημένο) κλίμα δυσαρέσκειας που επικρατεί. 
Η άκρα δεξιά εμφανίζεται να είναι πλέον  η 3η πολιτική δύναμη στη χώρα μας, με ποσοστό στις ευρωεκλογές 9.38% (ενσωμάτωση 96.95%). Οι ερμηνείες περί "αγανακτισμένων" ψηφοφόρων και "χαλαρής" ψήφου, πολύ λίγο πείθουν πια τον οποιονδήποτε. 

Στο δήμο της Αθήνας ο Καμίνης επανεξελέγη δήμαρχος. Εύχομαι στη νέα του θητεία να είναι πιο παραγωγικός και δραστήριος. Προηγήθηκε με ποσοστό 51.41% έναντι 48.59% του Γ. Σακελλαρίδη, υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Αντίθετα, στη περιφέρεια Αττικής η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, πέρασε μπροστά από τον Γ. Σγουρό, αν και με μικρή διαφορά (50.83% έναντι 49.17%). 
Έτσι, το κόμμα της αριστεράς πέτυχε μια σημαντική νίκη όσον αφορά και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. 
Η δήλωση της Δούρου, εχτές το βράδυ, ήταν η εξής:
"Δώσαμε έναν σπουδαίο αγώνα, με ήθος κόντρα στις προβλέψεις και τα συμφέροντα. Η μάχη που κερδήθηκε είναι μονάχα η αρχή γιατί αύριο ξεκινά ένας πόλεμος με τα συμφέροντα. Θα αλλάξουμε τις ζωές μας στην περιφέρεια Αττικής και θα τις αλλάξουμε σε όλη τη χώρα"

H ελπίδα όλων πρέπει να είναι, η Δούρου να εργαστεί με καθαρό και ανοικτό μυαλό για το καλό της πρωτεύουσας ως μιας ενιαίας μητροπολιτικής περιφέρειας. 
Να μείνει όσο το δυνατόν μακρυά από τις ιδεοληπτικές νοοτροπίες και τις αγκυλωτικές πρακτικές, με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι προσεγγίζει τέτοια ζητήματα. 
Να είναι παραγωγική για το συμφέρον της πόλης (της Αττικής ως ενιαίο σύνολο) με σύγχρονους όρους και να μην αναλωθεί σε μια αντιαναπτυξιακή δράση και ρητορική. 
Να μη βλέπει παντού και πάντα κακώς εννοούμενα συμφέροντα με τα οποία θα είναι σε πόλεμο (όπως η ίδια ανέφερε). 
Τα δείγματα γραφής της παράταξής της σε θέματα ανάπτυξης -αστικής και άλλης- μέχρι στιγμής δεν είναι τα καλύτερα δυνατά (για να το θέσω ευγενικά). Από τα υψηλά κλιμάκια του κόμματος της έως τις διάφορες "κινήσεις πολιτών" ανά την πρωτεύουσα, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων αποτελείται από ανθρώπους μια συγκεκριμένης ιδεολογικής και πολιτικής χροιάς, η πρωτεύουσα έχει κατά κύριο λόγο ζημιωθεί. 
Ας ευχηθούμε λοιπόν για το καλύτερο. Ας αποδείξει η κ. Δούρου πως η δυναμικότητα την οποία φαίνεται ότι διαθέτει θα είναι πραγματικά δημιουργική.



Billy.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου