Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Η Eleanor Roosevelt στην Αθήνα


Η Eleanor Rosevelt (11 Οκτωβρίου 1884 - 7 Νοεμβρίου 1962) υπήρξε σύζυγος του Προέδρου των Η.Π.Α, Franklin D. Roosevelt.
O Franklin D. Roosevelt εξελέγη για πρώτη φορά το 1932, σε μια δύσκολη περίοδο για την Αμερική που βίωνε τις συνέπειες του Κραχ του 1929.
Ήταν ο εμπνευστής του New Deal,  ενός οικονομικού προγράμματος με στόχο τη μείωση της ανεργίας και την ανόρθωση της οικονομίας.
Επανεξελέγη το 1936, συνεχίζοντας να παίρνει μια σειρά από μέτρα για την οικονομία, ενώ ήταν ο νικητής και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, το 1940.
Οι Η.Π.Α θα εισέλθουν στη δίνη του 2ου Π.Π τον Δεκέμβριο του 1941 και ο Rosevelt θα είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών, από τη μεριά των Συμμάχων.
Στις 7 Νοεμβρίου 1944, κατά τη διάρκεια του πολέμου και ενώ ήδη φαινόταν ότι οι δυνάμεις του Άξονα θα ηττηθούν, έγιναν στην Αμερική εκλογές οι οποίες οδήγησαν τον Roosevelt στην τέταρτη κατά σειρά θητεία του, κερδίζοντας με ποσοστό 53.4%.
Η υγεία του όμως ήταν επιβαρυμένη, με αποτέλεσμα στις 12 Απριλίου 1945 (λίγο πριν το τέλος του πολέμου) να φύγει από τη ζωή, σε ηλικία 63 ετών.
Ο Franklin Roosevelt είχε παντρευτεί την Eleanor το 1905 και απέκτησαν έξι παιδιά.

Στη φωτογραφία, η Eleanor ποζάρει στην Αθήνα, έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμενε, με φόντο το άγαλμα του Κολοκοτρώνη. Η άφιξή της στην ελληνική πρωτεύουσα έγινε στις 4 Ιουλίου 1953 και αναχώρησε στις 6 Ιουλίου, με προορισμό το Βελιγράδι. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της, συναντήθηκε με Έλληνες πολιτικούς όπως τον υπουργό Συντονισμού κ. Μαρκεζίνη.
Έκανε επίσης διάφορες δηλώσεις σχετικά με την ελληνική οικονομία, τη φτώχεια στη χώρα μας, το Κυπριακό ενώ επέκρινε τη πολιτική του Αμερικανού γερουσιαστή McCarthy.
Μίλησε όμως και για πιο ανάλαφρα θέματα. Όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί τα καλλιστεία ανήθικα, εκείνη απάντησε ότι "δεν είναι μεν ανήθικα, είναι όμως ανόητα".



Billy
(αρχείο Billy Files)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου