Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Τα Κίτρινα Γάντια


Μια από τις πιο απολαυστικές κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου έκανε πρεμιέρα στις 12 Δεκεμβρίου 1960. "Τα Κίτρινα Γάντια"
Μια παραγωγή της Φίνος Φιλμ και της Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης, σε σενάριο των Χρήστου Γιαννακόπουλου και Αλέκου Σακελλάριου και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου.

Υπόθεση: Ο Ορέστης ζηλεύει τρομερά την όμορφη γυναίκα του, τη Ρένα, με αποτέλεσμα να της κάνει τη ζωή μαρτύριο. Κάποια στιγμή, ένας περίεργος "μουστάκιας" θα γίνει πραγματικός εφιάλτης για τον Ορέστη. Πρόκειται για έναν σωφέρ ο οποίος στήνεται έξω από το σπίτι του, όμως στη πραγματικότητα ενδιαφέρεται για την υπηρέτρια του και όχι για τη σύζυγό του. 
Μια μέρα, κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού, ο Ορέστης θα βρει σε ένα επαρχιακό καφενείο ένα ζευγάρι κίτρινα γάντια, ίδια με αυτά της γυναίκας του. Επιπλέον, μια σειρά από διαβολικές συμπτώσεις τον οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάτι δε πάει καλά. Όταν μάλιστα βλέπει μπροστά του τυχαία και τον ύποπτο "μουστάκια", τότε είναι βέβαιος ότι η Ρένα τον απατάει. 
Μόλις επιστρέφει στην Αθήνα, νομίζει ότι όλα τα στοιχεία θα οδηγήσουν τη γυναίκα του να παραδεχτεί την ενοχή της. Όμως σταδιακά, οι υποτιθέμενες "αποδείξεις" αρχίζουν να καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος, με αποτέλεσμα να φανεί ότι οι φοβίες του ήταν αβάσιμες. 
Παίζουν: Νίκος Σταυρίδης, Μάρω Κοντού, Μίμης Φωτόπουλος, Μάρθα Βούρτση, Παντελής Ζερβός, Νίκη Λινάρδου, Γιάννης Γκιωνάκης, Υβόνη Βλαδίμηρου, Κώστα Δούκας, Πόπη Λάζου, Γιώργος Μπέλλος, Παναγιώτης Καραβουσιάνος, Γιώργος Τζιφός, Μαργαρίτα Αθανασίου, Μαίρη Φορμόζη, Παντελής Παλιεράκης, Στέλλα Σπυροπούλου.

Πολύ ευχάριστη κωμωδία, με τις διάφορες συμπτώσεις να δημιουργούν σπαρταριστές καταστάσεις. Έξυπνοι διάλογοι και πολύ καλές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς, σε πρώτους και δεύτερους ρόλους. Ίσως η καλύτερη ερμηνεία του Νίκου Σταυρίδη στο ρόλο του ζηλιάρη, νευρικού συζύγου.
Έκοψε 27.787 εισιτήρια και ήρθε στη 18η θέση ανάμεσα σε 58 ταινίες, τη σαιζόν 1960-1961.



Billy.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου