Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Εκλογές 2014

Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών για την περιφέρεια Αττικής, με καταμετρημένο το 95.25% των εκλογικών τμημάτων. [κλικ για ζουμ]


Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών για τον δήμο Αθηναίων, με καταμετρημένο το 99.55% των εκλογικών τμημάτων. [κλικ για ζουμ]


Σε ντέρμπι εξελίχθηκαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου, με τα φαβορί Καμίνη και Σγουρό να δίνουν πραγματική μάχη με τους Σακελλαρίδη και Δούρου αντίστοιχα. Η Δούρου μάλιστα, πέρασε μπροστά στον πρώτο γύρο, όσον αφορά στην περιφέρεια Αττικής. 
Ανάλογη κατάσταση και για το φαβορί του Πειραιά, νυν δήμαρχο κ. Μιχαλολιάκο, ο οποίος ήρθε χτες δεύτερος, με τον Γιάννη Μόραλη να προηγείται με μικρή διαφορά. 
Οι επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική, του έδωσαν σαφώς ένα επικοινωνιακό πλεονέκτημα αν και, στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν είχε κέρδη. 
Υψηλά ποσοστά είχε στη πρωτεύουσα (και όχι μόνο) η Χ.Α. Η ερμηνεία ότι η ψήφος προς την ακροδεξιά αφορούσε μια ψήφο διαμαρτυρίας, προσωπικά δεν με πείθει. 
Η διαδικασία αφορούσε την εκλογή δημάρχου και περιφερειάρχη που σημαίνει ότι στην Αθήνα, σχεδόν 36.000 ψηφοφόροι ήθελαν τον Κασιδιάρη στον δήμο και, πάνω από 171.000 τον Παναγιώταρο στην περιφέρεια. 
Κατά τα άλλα, στα κανάλια όλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι βγήκαν κερδισμένοι. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και το ΠΑΣΟΚ αποτιμούν θετικά τα αποτελέσματα για το κόμμα τους. Φυσικά, τα πράγματα είναι ρευστά. Υπομονή έως την επόμενη Κυριακή, όπου όλα θα ξεκαθαρίσουν. 


Billy. 
Πίνακες: ekloges.ypes.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου