Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Παλιές φωτογραφίες από τα βραβεία Oscar

H Elizabeth Taylor μέσα σε ένα πλήθος από θαυμαστές το 1961, τη χρονιά που κέρδισε το πρώτο της Οscar για το ρόλο της στη ταινία Butterfield 8.

H Grace Kelly και ο Clark Gable φτάνουν στην 26η διοργάνωση των βραβείων Oscar, στο RKO Pantages Theatre, το 1954.

Ο Κirk Douglas, κομψά ντυμένος, χαμογελάει και χαιρετάει καθώς μπαίνει στο RKO Pantages Theatre, το 1954.

Η τηλεοπτική ηθοποιός Sandra White γελάει κατά την άφιξή της για την απονομή των Oscar το 1953.

Ο Humphrey Bogart με τη σύζυγό του, Lauren Bacall, φτάνουν στην 27η διοργάνωση των βραβείων Oscar στο RKO Pantages Theatre, το 1955.

Η Νatalie Wood, υποψήφια για καλύτερη ηθοποιός για τον ρόλο της ως Deanie Loomis στη ταινία Splendor in the Grass, φτιάχνει τα μαλλιά της πριν την έναρξη της απονομής των βραβείων Oscar, το 1962. 

Οι παρουσιάστριες Audrey Hepburn και Grace Kelly, εν αναμονή στα παρασκήνια του RKO Pantages Theatre κατά τη διάρκεια των Oscar του 1956.

Ο John Wayne (η εικόνα του φαίνεται σε μια μεγάλη οθόνη) λαμβάνει το Oscar καλύτερης σκηνοθεσίας για λογαριασμό του John Ford κατά την 25η απονομή των βραβείων το 1953, τη πρώτη χρονιά που η τελετή μεταδόθηκε από τη τηλεόραση.

Η Natalie Wood και ο  Warren Beatty, συμπρωταγωνιστές στο Splendor in the Grass, τo ρομαντικό δράμα που σκηνοθέτησε ο Elia Kazan στην απονομή του 1962.

Η Joan Fontain κοιτάει το Oscar που κέρδισε ως "Καλύτερη Ηθοποιός", το 1942, για το ρόλο της στη ταινία Suspicion του Alfred Hitchcock. Η νίκη αυτή την έκανε τη μοναδική -από όλους τους ηθοποιούς- που κέρδισε το βραβείο για ερμηνεία σε ταινία του συγκεκριμένου σκηνοθέτη.

Η μοναδική Audrey Hepburn με το Oscar που κέρδισε για το ρόλο της στη ταινία Roman Holiday.

Oι παρουσιαστές Ginger Rogers και George Murphy, χορεύουν κρατώντας ένα αγαλματίδιο, στα παρασκήνια του  RKO Pantages Theatre το 1950.

Ο Marlon Brando κρατάει με άνεση το Oscar καλύτερου ηθοποιού, που κέρδισε για το ρόλο του στη ταινία On The Waterfront, στο RKO Pantages Theatre το 1955.

Ο Frank Sinatra και η Donna Reed με τα Oscar Β' αντρικού και Β' γυναικείου ρόλου για τη ταινία From Here to Eternity. Mια ταινία που κέρδισε οκτώ βραβεία Oscar το 1954, μεταξύ άλλων και καλύτερης ταινίας.

To Oscar του παραγωγού Buddy Adler για τη ταινία From Here to Eternity, στέκεται ανάμεσα σε καπέλα στη γκαρνταρόμπα του εστιατορίου Romanoff , στο Beverly Hills, στη δεξίωση μετά την απονομή των βραβείων το 1954.

Ο μεγάλος, αμίμητος, Charlie Chaplin που είχε αυτο-εξοριστεί στην Ελβετία για δυο δεκαετίες, στέλνει ένα φιλί στο κοινό, κατά τη παραλαβή του τιμητικού Oscar το 1972 για την "ανυπολόγιστη προσφορά του στο σινεμά και τη τέχνη". Όταν το όνομά του ανακοινώθηκε, το κοινό τον επευφημούσε όρθιο για δώδεκα λεπτά.  


(Time & Life Pictures/Getty Images)

[μετάφραση Billy]

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου