Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Η Παριζιάνα του Χατζηχρήστου

Η διαφημιστική καταχώρηση από τη θρυλική παράσταση του Κώστα Χατζηχρήστου, "Παριζιάνα". Ανέβηκε το 1964 στο θέατρο "ΠΑΡΚ" (Λεωφ. Αλεξάνδρας) και, εκτός από τους δεκάδες ηθοποιούς και τους άλλους συντελεστές που έλαβαν μέρος σε αυτή, ο αγαπητός κωμικός ηθοποιός είχε φέρει το μπαλέτο του "Καζινό ντε Παρί", ένα από τα πιο γνωστά καμπαρέ του Παρισιού. Ήταν μια πανάκριβη παραγωγή.
Αποτέλεσμα ήταν να αναγκαστεί ο Χατζηχρήστος να βάλει ακριβό εισιτήριο. Η Καίτη Ντιριντάουα, γυναίκα του εκείνη την εποχή, είχε υπολογίσει ότι ακόμα και αν το θέατρο ήταν γεμάτο κάθε μέρα, πάλι ο Χατζηχρήστος θα έχανε χρήματα. Επιπλέον, ο ίδιος επέβαλε στους άνδρες θεατές να προσέρχονται στο θέατρο με γραβάτα.
 Η πρεμιέρα έγινε στις 5 Ιουνίου 1964. Εντυπωσιακές οι σκηνογραφίες και τα κοστούμια του Γιώργου Ανεμογιάννη. Το έργο στην αρχή πήγε καλά, όμως σιγά-σιγά άρχισε να χάνει θεατές με συνέπεια να οδηγηθεί η επιχείρηση του Χατζηχρήστου σε οικονομική καταστροφή. Τότε ήταν που ο Χατζηχρήστος έπαθε το πρώτο του εγκεφαλικό


Billy.
(αρχείο Billy Files)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου