Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Οι επιτυχίες Ιουνίου στη Μ. Βρετανία του χτες.

Βρισκόμαστε πλέον στο πρώτο μήνα του καλοκαιριού. Καλοκαίρι και μουσική πάνε χέρι-χέρι.
Ας θυμηθούμε λοιπόν ποιές ήταν οι μεγαλύτερες επιτυχίες στη Μ. Βρετανία πριν από 10, 20 και 30 χρόνια.

Το 2003 ο Ιούνιος ξεκινάει με τον R Kelly στη κορυφή του Αγγλικού chart με το τραγούδι "Ignition", το οποίο είχε ανέβει στο Νο1 ήδη από τις 17 Μαΐου. Θα κάτσει εκεί για 4 εβδομάδες, μέχρι να παραδώσει τη θέση στο "Bring Me To Life" των Evanescence, στις 14 Ιουνίου.  Και αυτό με τη σειρά του θα μείνει στη κορυφή για 4 εβδομάδες, οπότε και ήταν το μοναδικό τραγούδι που πήγε στο UK No1 εντός του μηνός Ιουνίου.
Ο Ιούνιος του 1993 βρίσκει στη κορυφή της Βρετανίας το "All That She Wants" των Ace Of Base (No1 από τις 22 Μαΐου). Μετά από 3 εβδομάδες τη θέση του παίρνει, στις 12 Ιουνίου, το "(I Can't Help) Falling In Love With You" των UB40. H παραμονή του στη κορυφή διήρκεσε για 2 εβδομάδες. Έτσι, στις 26 Ιουνίου, νέο Νο1 στο UK chart ήταν το "Dreams" της Gabrielle.
 Τον Ιούνιο πριν από 30 χρόνια, το 1983, ένα μόνο τραγούδι ανέβηκε στο Νο1 της Μ. Βρετανίας. Ήταν το "Every Breath You Take" των Police. Κατέλαβε τη κορυφή στις 4 Ιουνίου και για 4 εβδομάδες, έως τις 2 Ιουλίου. Έκανε την εμφάνισή του στο Βρετανικό chart στις 28 Μαΐου 1983, ημερομηνία που στο Νο1 ανέβαινε το "Candy Girl" από New Edition για μια μόλις εβδομάδα.
To "Every Breath You Take"  πήγε στο Νο1 και των ΗΠΑ για οκτώ εβδομάδες.

Billy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου