Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Ο τυχοδιώκτης κ. Σαμαράς.

(photo Billy)

H χώρα βιώνει για άλλη μια φορά πολιτική κρίση. Όλη η ευθύνη γι'αυτό πιστώνεται στον κ. Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ξεκινήσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς και του σάπιου κράτους με τον πλέον λάθος τρόπο.
Κανείς δε διαφωνεί ότι οι δημόσιοι φορείς πρέπει επιτέλους να εξυγιανθούν. Για να γίνει αυτό, σίγουρα χρειάζεται αποφασιστικότητα όμως χρειάζεται και έτοιμο σχέδιο και σωστή στόχευση προτεραιοτήτων. Δυστυχώς ο κ. Σαμαράς φαίνεται ότι ξεκίνησε τον πόλεμο χωρίς επιχειρησιακό σχέδιο. Έπρεπε να προηγηθούν αξιολογήσεις και όχι να βρεθούν εκτός πάνω από 2.500 εργαζόμενοι. Έπρεπε να έχουν γίνει πράγματα εκ των προτέρων και χωρίς να κλείσει η δημόσια τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Λένε ορισμένοι ότι αφού κανείς δεν τα κατάφερε στο παρελθόν, ούτε και τώρα θα ήταν εφικτό να προχωρήσει ο κ. Σαμαράς  σε αναδιάρθρωση χωρίς να κατεβάσει τους διακόπτες. Εφόσον όμως είναι τόσο πολύ αποφασισμένος ο κ. Σαμαράς, γιατί να μη τα καταφέρει και με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο on air? Γιατί δεν εξάντλησε την αποφασιστικότητά του στο ξεκαθάρισμα των συνδικαλιστικών οργάνων (ΠΟΣΠΕΡΤ κλπ), των υψηλά ιστάμενων και των "αργόμισθων" τουλάχιστον για αρχή? Κανείς δε θα έδινε ιδιαίτερη σημασία αν οι δέκτες ήταν ανοικτοί και έβαζε το μαχαίρι στο κόκκαλο των συνδικαλιστών (τους οποίους πλέον δεν έχει και σε ιδιαίτερη εκτίμηση ο κόσμος) και ταυτόχρονα παρουσίαζε ένα ολοκληρωμένο πλάνο. Τώρα κατάφερε να δημιουργήσει ρήγμα στη τρικομματική κυβέρνηση, να δώσει αφορμή στην αριστερά του Τσίπρα και στην δεξιά του Καμμένου και, ενδεχομένως, να οδηγήσει τα πράγματα στο μη περαιτέρω. Ίσως να μην ήταν καν απαραίτητο να ξεκινήσει η κάθαρση του κράτους από την (πράγματι αμαρτωλή) ΕΡΤ. 
Από την άλλη είναι κρίμα να σκέφτεται κάποιος πως, επειδή από το 2010 κανείς δεν τόλμησε να κάνει καμία αξιολόγηση και καμία απόλυση στον δημόσιο τομέα, τώρα που δεν υπάρχει άλλος χρόνος, βρήκαμε "πρόχειρους" 2.500 μαζεμένους στην "απαξιωμένη" ΕΡΤ.  Η κακοδιαχείρηση ετών και οι ευθύνες ορισμένων εκεί, δεν δίνουν άλλοθι για τέτοιες ενέργειες. Η ΕΡΤ δεν είναι μόνο καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι, ούτε διοικητικοί υπάλληλοι που έχουν μπει "από το παράθυρο" και δε κάνουν τίποτα. Είναι και άνθρωποι με κατάρτιση και γνώσεις, άκρως απαραίτητοι, (όπως π.χ. οι τεχνικοί) οι οποίοι αμείβονται με 800 ή 1.000 ευρώ. 
Μια σταθερή κυβέρνηση ήταν και είναι απαραίτητη, ειδικά τη περίοδο που διανύουμε. Είναι κρίμα που ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να παίξει αυτή τη σταθερότητα στα ζάρια. Και εμείς θέλουμε μια "καινούργια" ΕΡΤ αλλά όχι έτσι. Δεν αρκεί απλά να θέλεις να "εξυγιάνεις" κάτι. Πρέπει να ξέρεις και τον τρόπο. 

Billy.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου