Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ξενοδοχεία της Ελλάδας (μέρος 1ο).

Το ξενοδοχείο "Αίγλη" στην Αιδηψό. Κατασκευάστηκε το 1931 και ήταν το πρώτο κτίριο της Αιδηψού με σκελετό από μπετόν. Διαθέτει 58 δωμάτια. Στη πρώτη φωτογραφία εικονίζεται περί το 1940, ενώ στη δεύτερη κατά τη δεκαετία του '60.

Το Vouzas Hotel στους Δελφούς. Το Vouzas είναι 4* και διαθέτει 60 δωμάτια. Σε αυτό το ξενοδοχείο έγινε η γαμήλια δεξίωση της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημ. Παπαμιχαήλ. 
Άλλο ένα ξενοδοχείο στους Δελφούς είναι και το Castalia
Τελείως διαφορετικής φιλοσοφίας σε σχέση με το Vouzas Hotel, διαθέτει 26 δωμάτια και βρίσκεται 250 μ. από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Απάνω, σε φωτογραφία της δεκαετίας του '50.
Στη Χαλκίδα ένα από τα μεγάλα ξενοδοχεία είναι το "ΛΟΥΣΥ". Κατασκευάστηκε το 1955, εκπληρώνοντας το όραμα του Μιχ. Πλατανιώτη για ένα ξενοδοχείο πολυτελείας στη πόλη (αν και η καταγωγή του ήταν από τη Λαμία). 
Το LUCY HOTEL τον Σεπτέμβριο του 1957 (photo Loty Petrovich)

To ξενοδοχείο "Ράδιον" στα Καμμένα Βούρλα. Χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του '30 σε σχέδια του Γερ. Μολφέση (1904-1981). Σήμερα δυστυχώς στέκει εγκαταλλειμένο και αφημένο στη τύχη του. 

To ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετανίας στο Ναύπλιο αποτελεί ένα από τα παλιότερα στην Ελλάδα. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 1878. Σήμερα υπάρχει και εξακολουθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του, μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης. 
Το "Grande Bretagne" του Ναυπλίου χτες (πάνω) & σήμερα (κάτω).



Billy.
(photos αρχείο Billy Files)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου