Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ξενοδοχεία της Ελλάδας (μέρος 2ο)

Η Ρόδος είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας και χαρακτηριστικό δείγμα μεγάλης κλίμακας τουριστικής αξιοποίησης στη χώρα μας. Σε αυτό, βέβαια, συνέβαλε και η ανέγερση μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων κατά τη δεκαετία του '70.
Μια από αυτές ήταν και το Rodos Palace Hotel.
Αποτελεί ένα μεγάλο συγκρότημα 5* που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1974. Κατασκευάστηκε σε μια έκταση 120.000 τ.μ. στην Ιαλυσσό με τον κεντρικό πύργο των 18 ορόφων να δεσπόζει στη περιοχή. Το 1977 δημιουργήθηκε εκεί και η μεγαλύτερη εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, ενώ σταδιακά το Rodos Palace επεκτάθηκε με νέες πτέρυγες (συνεδριακές, V.I.P κ.α.) .
Capsis Hotel. Άλλο ένα 5* ξενοδοχείο της Ρόδου. Βρίσκεται και αυτό στη περιοχή της Ιαλυσσού (παραλία Ιξιάς). Με τη χαρακτηριστική αστεροειδή κάτοψη, το 9ώροφο ξενοδοχείο κατασκευάστηκε το 1971 και διαθέτει συνολικά 691 δωμάτια.
H παραμονή μας στη Ρόδο θα ολοκληρωθεί με το Apollo Hotel, στο Φαληράκι, σε μια φωτογραφία από τη δεκαετία του '70.
Το συγκρότημα του Apollo Beach, αποτελείται από δυο όμοια 4ώροφα κτίρια. Κατασκευάστηκε το 1975 και ανακαινίστηκε το 1994. Διαθέτει 310 δωμάτια και, φυσικά, όλες τις απαραίτητες ανέσεις και υποδομές. 
Άλλο ένα νησί με σημαντική τουριστική αξιοποίηση και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες είναι η Κέρκυρα. 
Το Regency Iberostar Beach Hotel (σήμερα Louis Regency) βρίσκεται στη περιοχή Μπενίτσες (ακτή Αγίου Ιωάννη Μελιτειέων) με τη παραλία να απέχει μόλις 20μ.. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο 4* με 221 δωμάτια. Κατασκευάστηκε το 1976. Παρακάτω, το Regency σε μια φωτογραφία του 1987.
Επιστρέφουμε στο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα με ένα ξενοδοχείο από τη Κω. Το Alexandra Hotel.
Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά του νησιού και διαθέτει 62 δωμάτια και αίθουσα συνεδριάσεων χωρητικότητας 140 ατόμων. 
Το Alexandra Hotel στη Κω, τότε & τώρα.


Billy
(photos αρχείο Billy Files)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου