Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ο εκσυγχρονισμός δεν ήρθε ποτέ.

Kάθε προσπάθεια να κατανοήσεις αυτό το κράτος είναι μάταιη. Έντονη η απορία για το πως μπορεί και λειτουργεί ακόμα αυτή η χώρα.
Αιτίες υπάρχουν πολλές. Αυτή τη φορά όμως, αφορμή στάθηκε η ιστορία με τον κλειδάριθμο στις Δ.Ο.Υ.
Αρχικά μπορείς να κάνεις αίτηση μέσω διαδικτύου, στο taxisnet. Όταν όμως γίνει αυτό, μετά πρέπει να πας ο ίδιος στην εφορία ώστε να παραλάβεις τον κλειδάριθμο. Αν και η διαδικασία μοιάζει να είναι απλή, με μια δεύτερη ματιά αποκαλύπτεται η βλακεία του πράγματος.
Το αποτέλεσμα είναι ατελείωτες ουρές στις διάφορες Δ.Ο.Υ., αναμονή και ταλαιπωρία για να πάρεις έναν αριθμό ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να αποσταλεί στους φορολογούμενους, είτε ηλεκτρονικά (με e-mail), είτε ταχυδρομικά με συστημένο φάκελο. Ένα βήμα εμπρός, τρία πίσω...
Αν τώρα, το γεγονός ότι μπορείς να υποβάλλεις την αίτηση ηλεκτρονικά, θεωρούν ότι είναι εκσυγχρονισμός από τη στιγμή που έπεται όλη αυτή η ταλαιπωρία, τότε λυπάμαι αλλά θα σας στεναχωρήσω... στο 2013 βρισκόμαστε κύριοι.
Φυσικά υπάρχει τρόπος να αποφύγεις την ηλιθιότητα του κράτους και την ταλαιπωρία, αν και κοστίζει κάτι παραπάνω!  Απευθύνεσαι σε λογιστή. Τελικά σε αυτή τη χώρα αν δε πληρώσεις, δουλειά δε γίνεται.

Βilly.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου