Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

To ελληνικό Reichstag.

Επεισοδιακή  η χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής. Ύβρεις από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλο με εκφράσεις όπως "γίδια" και "ξεφτίλες" να εκτοξεύονται για πλάκα. Βέβαια δε κατάλαβα αν όντως το προεδρείο της Βουλής τον απέβαλε από την αίθουσα ή αν αποχώρησε από μόνος του. Σημασία έχει ότι το σήριαλ έληξε με τον πιο επίσημο τρόπο μετά το Heil Hitler που ακούστηκε τρεις φορές, η μια εκ των οποίων αποδίδεται στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Πάντζα, σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής. Με αφορμή αυτό ξεκίνησε και ο πόλεμος των εντυπώσεων  μεταξύ της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ για το ποιός πραγματικά δε σέβεται το κοινοβούλιο.


Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης, η φράση «Χάιλ Χίτλερ» ακούστηκε τρεις φορές, η μία εκ των οποίων αποδίδεται στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Πάντζα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Εμείς θα φύγουμε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Έτσι μπράβο! Κύριε Παππά, είναι μια καλή πρωτοβουλία. Φύγετε για να μη σας διώξω με έναν άλλον τρόπο, αφού δεν σέβεστε τον Κανονισμό.
(Θόρυβος – διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή και από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Είστε ξεφτίλες! Καλή συγκυβέρνηση! Αυτό αποδεικνύει πόσο ξεφτίλες είστε!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ: Βγάλε και το πιστόλι να μας πυροβολήσεις! Χάιλ Χίτλερ!
Σε τοποθέτησή του σχετικά με το «Χάιλ Χίτλερ» στην αίθουσα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας δήλωσε ότι το πρώτο «Χάιλ Χίτλερ» το φώναξε κάποιος από τη Χ.Α.
Η Χρυσή Αυγή, απο την πλευρά της, υποστήριξε ότι αυτός που φώναξε πρώτος ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, ο οποίος αρνήθηκε ότι είπε κάτι τέτοιο.

 Η Χρυσή Αυγή, απο την πλευρά της, υποστήριξε ότι αυτός που φώναξε πρώτος ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, ο οποίος αρνήθηκε ότι είπε κάτι τέτοιο.
Μετά την δημοσιοποίηση των πρακτικών, η Χρυσή Αυγή επανήλθε με νέα, διορθωτική ανακοίνωση:
"Δημοσιοποιήθηκαν προ ολίγου τα πρακτικά της βουλής, σύμφωνα με τα οποία ο ηθοποιός και συριζαίος βουλευτής Πάντζας φώναξε το «Χάιλ Χίτλερ». Ας ζητήσουν συγγνώμη τώρα οι συκοφάντες και οι απατεώνες που από το πρωί υβρίζουν και προσβάλουν την Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή απαιτεί από τα παπαγαλάκια του συστήματος να ανακαλέσουν άμεσα τις εις βάρος μας συκοφαντίες, ειδάλλως θα υποστούν τις νόμιμες συνέπειες για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμηση.
Αμέσως μετά το επίμαχο περιστατικό, ο βουλευτής Ζακύνθου του Σύριζα Κοντονής παρεδέχθη ενώπιον κοινοβουλευτικών συντακτών την γκάφα τους να φωνάξουν «Χάιλ Χίτλερ» μέσα στη βουλή. Το ίδιο δήλωσε και ο έτερος συριζαίος μεγαλοπαράγοντας Βούτσης στους διαδρόμους. Στο 5:25 του επίμαχου βίντεο μάλιστα ακούγεται και γυναικεία φωνή να φωνάζει «Χάιλ Χίτλερ» και ως γνωστόν εκείνη την ώρα δεν υπήρχε γυναίκα βουλευτής στα έδρανα της Χρυσής Αυγής.
Αρχικά οι Συριζαίοι παραδέχθηκαν το ατόπημά τους, όταν όμως τα κανάλια ξεκίνησαν να ρίχνουν τους ποταμούς λάσπης κατά της Χρυσής Αυγής, η Κουμουνδούρου τους έδωσε γραμμή να αρχίσουν τα ψέμματα και τις αθλιότητες. Αυτή είναι η απόλυτη ξεφτίλα των συριζαίων που δεν έχουν το θάρρος να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους. Μια ζωή δειλοί, ψεύτες και συκοφάντες. Τώρα όμως, μέσα από τα πρακτικά της βουλής έλαμψε η αλήθεια."

Πολύ φοβάμαι ότι δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα. Τα όργανα άρχισαν. Kάποιοι μπορεί να μην έχουν συναίσθηση για τις πράξεις τους και για τα όσα λένε, όμως κάποιοι άλλοι θα έπρεπε να έχουν επίγνωση για το που βρίσκονται και να μη ρίχνουν λάδι στη φωτιά με ειρωνικά σχόλια. Ειδικά όταν βρίσκονται στην αξιωματική αντιπολίτευση διότι έτσι εκτίθενται ακόμα περισσότερο. 

Billy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου