Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Tα 10 καλύτερα αεροδρόμια στο κόσμο.

Ανακοινώθηκαν πρόσφατα τα αποτελέσματα του "World Airport Awards" για το 2013 από τη Skytrax. Τα βραβεία δίνονται μετά από τις ψήφους που δίνουν χρήστες των αεροδρομίων απ'όλο το κόσμο και αυτή τη χρονιά η έρευνα συγκέντρωσε 12.1 εκατομμύρια απαντήσεις.
Ας δούμε λοιπόν τη λίστα με το top 10 των αεροδρομίων...

1) Singapore Changi Airport.
Πέρσι (2012) το Changi ήταν 2ο στη λίστα, αλλά είναι η 4η φορά που κερδίζει τη πρωτιά στα βραβεία. Τη προηγούμενη φορά που ήρθε στη πρώτη θέση ήταν το 2010. 

2) Incheon International Airport.
To Ιncheon βρίσκεται στη Σεούλ και είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στη Ν. Κορέα. Αποτελεί ένα από τα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη κίνηση παγκοσμίως και έχει κερδίσει τη πρώτη θέση δύο φορές στο παρελθόν.

3) Amsterdam Schiphol Airport.
To κύριο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ κατάφερε να ανέβει φέτος στη 3η θέση από τη 4η το 2012. 
Για πάνω από 30 χρόνια το Schiphol έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις από αεροπορικούς και άλλους οργανισμούς.

4) Hong Kong International Airport.
 Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αεροδρομίου, το 2012 χρησιμοποίησαν το HKIA 56.5 εκατομμύρια επιβάτες και 4.03 τόνοι εμπορευμάτων πέρασαν από το Hong Kong. Πέρσι βρέθηκε στη 3η θέση.

5) Beijing Capital International Airport.
To Beijing Capital International Airport (BCIA) ονομάζεται και "China Gateway" και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια στο κόσμο με την ανάλογη επιβατική κίνηση. Φέτος διατήρησε τη 5η θέση που είχε και το 2012.

6) Munich Airport.
Το αεροδρόμιο του Μονάχου αποτελεί ένα από τα πλέον φημισμένα της Γερμανίας. Πρόκειται για έναν εμπορικό, επιχειρηματικό και ψυχαγωγικό κόμβο. Φέτος βρέθηκε ξανά στην 6η θέση που είχε και πέρσι. 

7) Zurich Airport.
To μεγάλο αεροδρόμιο της Ζυρίχης στην Ελβετία, διατήρησε την 7η θέση που κατείχε και το 2012. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αεροδρομίου, 1,998.413 επιβάτες χρησιμοποίησαν το Zurich Airport τον Μάρτιο του 2013, αύξηση 1.6% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2012.

8) Vancouver International Airport.
Σήμερα, 62 αεροπορικές εταιρίες εξυπηρετούν το Διεθνές Αεροδρόμιο του Βανκούβερ στο Καναδά, με ανταπόκριση σε 99 προορισμούς σε όλο το κόσμο. Το 2012 φιλοξένησε 17.6 εκατομμύρια ανθρώπους. Ήταν 8ο στη κατάταξη και πέρσι.

9) Tokyo International Airport (Haneda).
Ένα από τα κύρια αεροδρόμια του Τόκυο, ανέβηκε στην 9η θέση από τη 14η το 2012.

10) London Heathrow Airport.
To Heathrow του Λονδίνου κατάφερε φέτος το καλύτερο του αποτέλεσμα, μπαίνοντας για πρώτη φορά στο top 10 των καλύτερων αεροδρομίων. Πέρσι είχε βρεθεί στην 11η θέση. Επίσης, κέρδισε το βραβείο "World's Best Airport Terminal" για το Terminal 5 και για τρίτη χρονιά το βραβείο "Best Airport Shopping".

Μετάφραση, διασκευή: Billy
(photos αρχείο Billy Files)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου