Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

H ανύπαρκτη δημοτική αστυνομία.

Αυτή είναι η εικόνα που υπάρχει καθημερινά στην οδό Πανόρμου στους Αμπελόκηπους. Εδώ και αρκετούς μήνες έχει δημιουργηθεί πιάτσα ταξί, λόγω της ύπαρξης του σταθμού του Μετρό αλλά και λόγω της γενικότερης εμπορικής κίνησης που υπάρχει εκεί. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι η πιάτσα αυτή είναι εντελώς αυτοσχέδια με αποτέλεσμα τα ταξί να καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο από το οδόστρωμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ειδικά στο ρεύμα προς Αθήνα, που οδηγεί στη Λ. Αλεξάνδρας, ο δρόμος στο σημείο που σταθμεύουν τα ταξί έχει μικρότερο πλάτος με αποτέλεσμα να μένει μόλις μια λωρίδα για τη διεξαγωγή της κυκλοφορίας (φωτό απάνω).
Σε ηλεκτρονική επιστολή (e-mail) που είχα στείλει πριν από περίπου δυόμιση μήνες στη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας, ανέφερα το πρόβλημα και επιπλέον τους εξέθεσα τα σοβαρά προβλήματα  που υπάρχουν και σε άλλους δρόμους της γύρω περιοχής, όπως για παράδειγμα το χάος από τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα επί της Λ. Ριανκούρ.
Μετά από λίγες ημέρες (στις 4/3/2013) έλαβα απάντηση την οποία και δημοσιεύω παρακάτω.
(κλικ για ζουμ)

Η απάντηση σε καθαρά τυπικό ύφος λέει, μεταξύ άλλων, ότι "η Υπηρεσία μας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της διενεργεί ελέγχους και βεβαιώνει καθημερινά παραβάσεις..." και παρακάτω ότι "οι έλεγχοι στα προαναφερθέντα σημεία θα συνεχιστούν για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης..."
Δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Επειδή κινούμαι τακτικά στη περιοχή, η εικόνα όχι μόνο δεν έχει αλλάξει, αλλά η παρουσία της δημοτικής αστυνομίας είναι ανύπαρκτη. Το ίδιο φυσικά μπορούμε να πούμε και για τη Τροχαία. Εκτός και αν η πιάτσα των ταξί έχει επίσημη άδεια να βρίσκεται εκεί έτσι χύμα και δεν κλείνει το μισό δρόμο "λαθραία", πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλω. Ή αν τα διπλοπαρκαρισμένα ή παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα που σε αναγκάζουν να οδηγείς στο αντίθετο ρεύμα (Ριανκούρ, Λαρίσης, Σεβαστουπόλεως) δεν θεωρούνται πρόβλημα από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι κάποιοι δε κάνουν καλά τη δουλειά τους για να μη πω ότι δε τη κάνουν καθόλου.
Η πιάτσα ταξί επί της Πανόρμου (ρεύμα προς Κηφισίας). Τα λεωφορεία που κάνουν στάση εκεί δεν μπορούν να την προσεγγίσουν από τα διπλοπαρκαρσμένα ταξί, με συνέπεια να σταματάνε στη μέση του δρόμου, Αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία που σε άλλη περίπτωση θα γινόταν κανονικά. Οι φωτογραφίες είναι σημερινές. 

Billy.
(photos Billy)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου