Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ανάπλαση Φαληρικού Δέλτα: σε εξέλιξη η εγκατάσταση των εργοταξίων για το 2ο μεγαλύτερο έργο της χώρας

Το έργο είναι πολυδιάστατο καθώς δεν πρόκειται μόνο για ένα κατασκευαστικό γεγονός.


 
Σε φάση εγκατάστασης είναι πλέον τα εργοτάξια κατασκευής της ανάπλασης του Φαληρικού Δέλτα. Το ypodomes.com επικοινώνησε με το Ίδρυμα Σ.Νιάρχος και οι πληροφορίες που δόθηκαν ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές.

Να θυμίσουμε πως από τα τέλη του προηγούμενου έτους έχουν ξεκινήσει οι εκσκαφές ενώ πλέον περνάμε στην κυρίως κατασκευαστική περίοδο. Από εδώ και πέρα έχουμε την «κλεψύδρα» να κυλά ανάποδα μέχρι το τέλος του 2015 που είναι η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης όλων των εργασιών.

Αρχές του 2013 ξεκινούν και τα πρώτα οικοδομικά έργα που αφορούν το κτίριο που θα φιλοξενήσει την Εθνική Βιβλιοθήκη και την Λυρική Σκηνή. Όλος ο χώρος θα περιβάλλεται από το πάρκο Σ.Νιάρχος ενώ με την ανάπλαση του χώρου αξιοποιείται και η «Εσπλανάδα» (η τεράστια πεζογέφυρα που περνά πάνω από την συμβολή Συγγρού και Ποσειδώνος και οδηγεί κοντά στο γήπεδο του Tae Kwon Do.

O χώρος θα μεταβληθεί σε ένα νέο τεράστιο τοπόσημο για την Αθήνα που αναμένεται να κερδίζει την αγάπη όχι μόνο των Αθηναίων αλλά και των επισκεπτών της πόλης ως ένα από τα σημαντικότερα σημεία της.

Το έργο είναι πολυδιάστατο καθώς δεν πρόκειται μόνο για ένα κατασκευαστικό γεγονός που θα μας απασχολήσει τα επόμενα 3 χρόνια. Πρόκειται για ένα έργο που θα προσφέρει τα μέγιστα στην απασχόληση (όταν το έργο φτάσει στην κορύφωση του θα εργάζονται περίπου 2.000 άτομα). Είναι ένα έργο που θα προσθέσει μεγάλη υπεραξία στο real estate της περιοχής αλλά και στο πολιτιστικό status της πόλης.

Δεν βαραίνει ούτε με ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς πρόκειται να χρηματοδοτηθεί 100% από το Ίδρυμα Σ.Νιάρχος. Μετά την ολοκλήρωση του η επίδραση του στην επιχειρηματικότητα σε ακτίνα 500 μέτρων αναμένεται να είναι καθοριστική.  Το μέγεθος του έργου δεν πρέπει να μας διαφεύγει καθώς με τα 566εκ.ευρώ που θα είναι το κόστος το κατατάσσουν σαν το δεύτερο μεγαλύτερο εν ενεργεία έργο στην Ελλάδα.
 
 
ypodomes.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου