Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

To σύγχρονο πρόσωπο της Ευρώπης (III) - Φρανκφούρτη / Βιέννη

H Φρανκφούρτη είναι η μεγαλύτερη πόλη της περιφέρειας Hesse και αποτελεί το οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο της Γερμανίας. Κατά συνέπεια αποτελεί το οικονομικό κέντρο της Ευρώπης. 
Η Φρανκφούρτη είναι η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Deutsche Bundesbank αλλά και πολλών άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. 
Η γερμανική πόλη διαθέτει το τρίτο μεγαλύτερο σε κίνηση αεροδρόμιο της Ευρώπης και ένα σύγχρονο μέτωπο ουρανοξυστών που συνυπάρχουν με τα καλοδιατηρημένα παλιά κτίσματα. 
Kύριο γνώρισμα της αποτελεί και ο ποταμός Main.
Ενδιαφέρον έχει και το ετερόκλητο πλήθος της πόλης, από πλούσιους τραπεζίτες έως φοιτητές. 
Άποψη της Φρανκφούρτης [photo by Chris Hoefer]

Το skyline της Φρανκφούρτης. Στο μέσον, ο ουρανοξύστης της Commerzbank. Αποτελούσε το ψηλότερο κτίριο στην Ευρώπη από το 1997 έως το 2003 και στην Ε.Ε. από το 1997 έως το 2011. Έχει ύψος 259 μέτρα (300 μ. με την κεραία) .Έργο του Βρετανού αρχιτέκτονα Norman Foster. 
[photo by Johannes Valkama]

H έδρα της E.K.T στη Φρανκφούρτη. Σύντομα (2ο εξάμηνο 2014) θα μεταφερθεί σε νέο κτίριο, στη Φρανκφούρτη φυσικά. [photo by Matthias Harbers]

Δεξιά το νέο κτίριο της Ε.Κ.Τ. Σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Coop Himmelb(l)au με έδρα τη Βιέννη της Αυστρίας. 
[photo by Phillip Klinger]


H Βιέννη αποτελεί μια από τις πιο όμορφες ευρωπαϊκές πόλεις. Γνωστή για τη μουσική της παράδοση, αλλά και για την εξαιρετική αρχιτεκτονική στο κέντρο της, η πρωτεύουσα της Αυστρίας έχει πληθυσμό 1.741.000 περίπου (στοιχεία 2013)
Παρόλα αυτά και εκεί υπήρξε η ανάγκη για τη δημιουργία μιας "νέας πόλης μέσα στη πόλη", που θα εξυπηρετούσε επιχειρηματικές, εμπορικές, οικιστικές και πολιτιστικές χρήσεις. 
Η Donau City (ή Vienna DC), ξεκίνησε να αναπτύσσει τις υποδομές της το 1993 και βρίσκεται την αριστερή όχθη του Δούναβη. 
Η θεμελίωση του πρώτου κτιρίου ξεκίνησε το 1995 με τη κατασκευή του Andromeda Tower. 
Σήμερα η εξέλιξη της συνεχίζεται. Νέα κτίρια γραφείων κατασκευάζονται αλλά και κτίρια μικτής χρήσης (γραφεία, ξενοδοχείο, διαμερίσματα) καθώς και νέες κατοικίες. 
Στη περιοχή υπάρχουν βέβαια διάφορα εστιατόρια, καφέ, καταστήματα και σχολείο. 
Εντυπωσιακή νυχτερινή λήψη της Donau City. [photo by Andreas Rabending]

[photo by Marc Baertsch]

Donau City, Βιέννη. Σε πρώτο πλάνο ο νέο ουρανοξύστης DC Tower 1, μικτής χρήσης, στα τελευταία στάδια κατασκευής. Έχει ύψος 220 μέτρα. Έργο του Γάλλου αρχιτέκτονα Dominique Perraut.Θα αποτελεί το ψηλότερο κτίριο στην Αυστρία, ενώ θα υπάρξει και ο DC Tower 2, ύψους 168 μέτρων, του ίδιου αρχιτέκτονα.
[photo by Karina Tischlinger]




Billy.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου