Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

H Λίμνη των Πόθων

Στις 12 Ιανουαρίου 1958 έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους η ταινία "Η Λίμνη των Πόθων", σε σενάριο Νίκου Τσεκούρα, διασκευασμένο από τον Ιάκωβο Καμπανέλλη και σκηνοθεσία Γιώργου Ζερβού. Η παραγωγή είναι της "Ανζερβός". Πρόκειται για ένα κοινωνικό δράμα.
Υπόθεση: Η Μιράντα (Σόνια Ζωΐδου) είναι κόρη ενός επιχειρηματία με δικές του εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας στο Μεσολόγγι. Οι ντόπιοι ψαράδες, προσπαθούν να ιδρύσουν έναν συνεταιρισμό με σκοπό να αντιμετωπίσουν την εκμετάλλευση. Ένας από αυτούς είναι και ο Χρήστος (Γιώργος Φούντας), ένας γοητευτικός και δυναμικός νέος τον οποίο η Μιράντα θα ξελογιάσει. Εξαιτίας της, η ζωή του και η σχέση του με την κοπέλα που αγαπάει θα αναστατωθεί. Ο παράνομος δεσμό τους δεν θα μείνει κρυφός, ενώ παράλληλα ο Χρήστος έχει πλέον να αντιμετωπίσει τη δυσπιστία των υπόλοιπων ψαράδων αλλά και τον ανταγωνισμό από τον πατέρα της Μιράντας.  

Παίζουν: Γιώργος Φούντας, Τζένη Καρέζη, Ελένη Ζαφειρίου, Σόνια Ζωΐδου, Χριστόφορος Νέζερ, Ανδρέας Ζησιμάτος, Νίκος Φέρμας, Τάκης Χριστοφορίδης, Κούλα Αγαγιώτου, Κωνσταντίνος Παππάς, Άγγελος Γιαννούλης, Διονυσία Ρώη, Βελισσάριος Κοντογιάννης, Κώστας Βουδούρης, Χριστόφορος Χειμάρας.

Η ταινία γυρίστηκε στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου με συμμετοχή των κατοίκων. Επίσης, έλαβε μέρος στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ του Κάρλοβυ Βάρυ της Τσεχοσλοβακίας και στη συνέχεια στο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου απέσπασε καλές κριτικές.
Η Λίμνη των Πόθων έκοψε 110. 194 εισιτήρια και ήρθε στη 2η θέση, ανάμεσα σε 31 ταινίες, τη σαιζόν 1957-1958.


Billy.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου