Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Αλλοίμονο Στους Νέους

Η ταινία "Αλλοίμονο Στους Νέους" είναι μια κωμωδία σε σενάριο Χρήστου Γιαννακόπουλου και σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου. Έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 30 Οκτωβρίου 1961.
Η μουσική είναι του Μάνου Χατζιδάκι.

Υπόθεση: Ο Ανδρεάς (Δ. Χορν), ένας πλούσιος ηλικιωμένος, ονειρεύεται ότι γίνεται ξανά νέος πουλώντας τη ψυχή του στο διάβολο με σκοπό να κατακτήσει την Ρίτα (Μάρω Κοντού), μια όμορφη αλλά φτωχή νέα κοπέλα. Αντίθετα ο φίλος του Αγησίλαος, ένας επίσης πλούσιος ηλικιωμένος, πιστεύει ότι μπορεί να την κατακτήσει, παρά την ηλικία του, με όπλο τα χρήματα .
Για τη Ρίτα ενδιαφέρεται και ο Μανώλης, οδηγός του Ανδρέα, που είναι νέος αλλά φτωχός. Το γεγονός αυτό προβληματίζει τη νεαρή κοπέλα, παρότι της αρέσει ο Μανώλης. Μια μέρα ο διάβολος παρουσιάζεται στον Ανδρέα και πραγματοποιεί την επιθυμία του να γίνει νέος. Η εμπιστοσύνη που έχει στον εαυτό του τον κάνει να αφήσει πίσω τα πλούτη του πιστεύοντας ότι θα ξαναδημιουργηθεί. Οι καταστάσεις που ακολουθούν του δίνουν ένα καλό μάθημα. Φυσικά όλα αυτά δεν ήταν παρά ένα όνειρο, που τον κάνει όμως να πάρει την απόφαση να βοηθήσει οικονομικά τους δυο νέους να προχωρήσουν τη ζωή τους.

Παίζουν: Δημήτρης Χορν, Σπύρος Μουσούρης, Μάρω Κοντού, Σμάρω Στεφανίδου, Ανδρέας Ντούζος, Νίκος Φέρμας, Γιώργος Βελέντζας, Υβόνη Βλαδίμηρου, Εύα Ευαγγελίδου.

Εξαιρετικές ερμηνείες από τον Δημήτρη Χορν και τον Σπύρο Μουσούρη. Η ταινία έκοψε 37.302 εισιτήρια και ήρθε στη 16η θέση ανάμεσα σε 68 ταινίες, τη σαιζόν 1961-1962.



Billy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου