Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Δεσποινίς ετών 39.

Μια ταινία που βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Αλ. Σακελλάριου & Χρ. Γιαννακόπουλου σε σκηνοθεσία του πρώτου.
Πρόκειται για μια πικρή κωμωδία με τον Βασίλη Λογοθετίδη σε μια εξαιρετική ερμηνεία. Πολύ καλή και η Σμάρω Στεφανίδου στο ρόλο της αδερφής του. Επίσης εμφανίζονται η Ίλια Λιβυκού, ο Θάνος Τζενεράλης, ο Στέφανος Στρατηγός, ο Βαγγέλης Πρωτοπαππάς, η Καίτη Λαμπροπούλου και η Ντίνα Σταθάτου.
Προβλήθηκε τη σαιζόν 1954/1955 και έκοψε 34.005 εισιτήρια (6η σε 14 ταινίες)
Ο Βασίλης Λογοθετίδης και ο Θάνος Τζενεράλης σε σκηνή της ταινίας.

Υπόθεση:  Ο Τηλέμαχος, είναι πολλά χρόνια αρραβωνιασμένος με τη Φωφώ, αλλά σαν καλός αδελφός περιμένει να παντρευτεί πρώτα η μεγαλύτερη αδελφή του Χρυσάνθη. Τα χρόνια όμως περνούν και η Χρυσάνθη δεν λέει να παντρευτεί. Έτσι, ο Τηλέμαχος αναγκάζεται να βάλει αγγελία αναζήτησης γαμπρού σε κάποια εφημερίδα. Εμφανίζονται δύο υποψήφιοι γαμπροί: ένας καλοστεκούμενος συνταξιούχος, ο Κρίτων, κι ένας Ελληνοαμερικανός, ο Ρόκας, αλλά αμφότεροι γοητεύονται, ο μεν ένας με τη νεαρή χήρα και εξαδέλφη του Τηλέμαχου, ο δε άλλος με την αρραβωνιαστικιά του, τη Φωφώ. Αυτές ανταποκρίνονται αμέσως στις προτάσεις γάμου που τους κάνουν κι έτσι ο Τηλέμαχος μένει και πάλι μόνος με τη φροντίδα της αδελφής του. Αλλά όχι για πολύ, αφού ένα παλιό φλερτ της Χρυσάνθης, ο Μανώλης, επανακάμπτει και μια παλιά φίλη του Τηλέμαχου, η Ελένη, έρχονται να ζευγαρώσουν μαζί τους. (πηγή- retrodb.gr)

Διαφημιστική καταχώρηση της θεατρικής παράστασης για το έργο "Δεσποινίς ετών 39" του θιάσου Λογοθετίδη, σε στυλ αγγελίας εύρεσης γαμπρού.  Η παράσταση ανέβηκε για πολλούς μήνες κατά το 1950. Όπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις θεατρικών έργων, αργότερα (1954) μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Το 1968 ο Σακελλάριος γυρίζει ένα ελαφρώς διασκευασμένο remake της ταινίας αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και τίτλο "Ο Ρωμιός έχει φιλότιμο".


Billy.
(αρχείο Billy Files)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου