Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Αμφιβολίες (1964)


Η ταινία "Αμφιβολίες" είναι ένα αστυνομικό θρίλερ του 1964, σε παραγωγή της εταιρίας "Αφοί Ρουσσόπουλοι-Γ. Λαζαρίδης-Δ. Σαρρής-Κ. Ψαρράς".
Το σενάριο είναι του Γιάννη Μαρή και του Γρηγόρη Γρηγορίου και η σκηνοθεσία του Γρηγόρη Γρηγορίου.
Βασίζεται στο μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή, "Το κόκκινο βάζο".

Υπόθεση: Ο Αντώνης προσπαθεί να τρελλάνει τη πλούσια γυναίκα του, Λένα, χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κλονιστούν τα νεύρα της. Σύμμαχοι στα σχέδια του είναι ο σωφέρ της οικογένειας και η ερωμένη του. Σκοπός του είναι να βάλει στο χέρι τη περιουσία της.  Ο Αντώνης φτάνει στο σημείο να σκηνοθετήσει το θάνατό του. Μάλιστα κάνει τη γυναίκα του να νομίζει ότι εκείνη ευθύνεται για το συμβάν.
Όμως, θα μπει στη μέση ο Γιάννης Σιγανός, ένας δημοσιογράφος και παλιό φλερτ της Λένας και θα προσπαθήσει να τη βοηθήσει. Στο παιχνίδι θα προστεθεί ο αστυνόμος Μπέκας και o δαιμόνιος βοηθός του.
Παρόλα αυτά η Λένα εξακολουθεί να δέχεται μυστηριώδη τηλεφωνήματα που τη κάνουν να τρομάζει περισσότερο.
Ενώ ο Γιάννης και ο Μπέκας γνωρίζουν ότι στη πραγματικότητα ο άντρας της δεν έχει σκοτωθεί, σύντομα θα βρεθεί πράγματι νεκρός από δολοφονία. Απάνω του, βρέθηκαν δύο εισιτήρια για την Αργεντινή. Τα πράγματα περιπλέκονται, ενώ νεκρός θα βρεθεί και ο σωφέρ. Όμως η λύση στα μυστήρια δεν είναι μακρυά και ο ένοχος θα αποκαλυφθεί.

Παίζουν: Νίκος Κούρκουλος, Βιβέτα Τσιούνη, Πάρις Αλεξάντερ,Καίτη Παπανίκα, Βύρων Πάλλης, Λιάκος Χριστογιαννόπουλος, Μάκης Ρευματάς, Γιώργος Βρασιβανόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Ντόρα Βολανάκη, Αλέκος Ουδινώτης, Άννυ Πασπάτη.


Ο Νίκος Κούρκουλος και ο Μάκης Ρευματάς σε σκηνή της ταινίας.


Ενδιαφέρουσα ταινία, με καλές ερμηνίες από όλους τους συντελεστές. Εξαιρετικός ο Νίκος Κούρκουλος. Ευχάριστη έκπληξη η Ελένη Ανουσάκη.
Η ταινία έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 7 Δεκεμβρίου 1964, με τον χαρακτηρισμό "Ακατάλληλον".
Έκοψε 209.225 εισιτήρια και ήρθε στην 23η θέση, ανάμεσα σε 93 ταινίες τη σαιζόν 1964-1965.

Η Ελένη Ανουσάκη στις "Αμφιβολίες"




Billy
(photos/screenshots: Billy)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου