Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Αναζήτησις

Ο Βεργής, ένας πλούσιος επιχειρηματίας (Α. Αντωνόπουλος) δέχεται καθημερινά επισκέψεις από πανέμορφες γυναίκες, επί πληρωμή, στη πολυτελή καμπάνα ενός ξενοδοχείου.
Η Έλενα, μια πλούσια γοητευτική γυναίκα, μένει δίπλα και γνωρίζει τις συνήθειες του.
Θέλοντας να τον προσεγγίσει, καταστρώνει ένα σχέδιο.
Μια μέρα προλαβαίνει τη κοπέλα που πάει να τον επισκεφτεί, παριστάνοντας τη γραμματέα του και της λέει ότι του έτυχε κάτι απρόοπτο και δεν θα μπορέσει να τη δει. Έτσι, παίρνει η ίδια τη θέση της. Όμως η κοπέλα που έδιωξε, έχει ένα θανατηφόρο ατύχημα καθ'οδόν, με το αυτοκίνητο της . Η αστυνομία θεωρεί ότι δεν πρόκειται για ένα απλό ατύχημα, με αποτέλεσμα τα πράγματα να μπλέξουν.
Με τις έρευνες σε εξέλιξη, ο Βεργής συνειδητοποιεί ότι η Έλενα, που αρχικά είχε χρησιμοποιήσει το όνομα της άτυχης κοπέλας, δεν είναι αυτό που νόμιζε. Σταδιακά θα αρχίσει να νιώθει έλξη για αυτήν.

Μια αστυνομική-αισθηματική ταινία του 1972 σε παραγωγή Κλέαρχου Κονιτσιώτη.
Το σενάριο είναι των Κλέαρχου Κονιτσιώτη και Αχιλλέα Αυγερίου ενώ η σκηνοθεσία του Ερρίκου Ανδρέου.
Καλές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς, με τον Άγγελο Αντωνόπουλο να ξεχωρίζει στο ρόλο του. Πολύ καλές και οι Έλενα Ναθαναήλ και Τασσώ Καββαδία. Ωραίες και οι μελωδίες του συνθέτη Γιάννη Σπανού. Στα φωνητικά η Μαρία Δημητριάδη (σε στίχους Αλέξη Αλεξόπουλου).

Παίζουν: Άγγελος Αντωνόπουλος, Έλενα Ναθαναήλ, Βάσος Ανδρονίδης, Ντίνος Καρύδης, Θόδωρος Έξαρχος, Νίκος Κάπιος, Τασσώ Καββαδία, Νίκος Βανδώρος, Ντανιέλ Λοντέρ, Ανθή Γούναρη, Μαργαρίτα Γεράρδου, Παναγιώτης Τράικος, Μαρία Πανταζή, Κώστας Φραγκόπουλος, Αλέκος Ζαρταλούδης, Γιάννης Φύριος, Γιώργος Μυλωνάς.

Η ταινία έκοψε 162.752 εισιτήρια και ήρθε στην 7η θέση ανάμεσα σε 64 ταινίες, τη σαιζόν 1972-1973.
Η Έλενα Ναθαναήλ σε σκηνή της ταινίας.



Billy.

  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου