Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Μικροί και μεγάλοι εν δράσει


Στις 25 Νοεμβρίου 1963 έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους η έγχρωμη αισθηματική κωμωδία "Μικροί και μεγάλοι εν δράση".
Σύμφωνα με τη διαφημιστική καταχώρηση, η ταινία "εγκαινιάζει την είσοδο του ελληνικού κινηματογράφου στην Ευρωπαϊκή κοινή αγορά" !
Το σενάριο είναι του Γιώργου Λαζαρίδη  και η σκηνοθεσία του Ορέστη Λάσκου. 
Υπόθεση: Ο Αντώνης (Λ. Κωνσταντάρας) και η Μαριάννα (Μ. Αρώνη) είναι ερωτευμένοι μεταξύ τους και θέλουν να παντρευτούν.  Όμως τα παιδιά και των δύο, από την εποχή που οι γονείς τους χήρεψαν, είναι εναντίον ενός ενδεχόμενου γάμου των γονιών τους. Φυσικά δεν ξέρουν τον δεσμό τους, όμως το ερωτευμένο ζευγάρι φαίνεται αποφασισμένο να τους το ανακοινώσει και να προχωρήσει. 
Αυτά στη θεωρία. Γιατί στη πράξη τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα. Ειδικά όταν ανακαλύπτουν ότι οι δύο νέοι διατηρούν δεσμό. Και ενώ φαίνεται ότι τα σχέδια του Αντώνη και της Μαριάννας πρέπει να ακυρωθούν για χάρη των παιδιών τους, μια σειρά από πολύπλοκες καταστάσεις θα τα ανατρέψει όλα. Τα παιδιά θα βρουν το δρόμο τους δίπλα σε νέους συντρόφους, ενώ οι γονείς θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. 

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μαίρη Αρώνη, Βασίλης Αυλωνίτης, Γιώργος Πάντζας, Βιβέτα Τσιούνη, Μαρίκα Νέζερ, Βαγγέλης Σειληνός, Ελένη Ανουσάκη, Σταύρος Παράβας, Μπέτυ Μοσχονά, Νάσος Κεδράκας, Ντόρα Κωστίδου, Μίκα Φλωρά, Μπέτυ Δακοπούλου, Τάκης Σαγιώρ, Μαξ Ρόμαν, Μαρία Ιωαννίδου. Στο τραγούδι ο Γιάννης Βογιατζής.

Η ταινία έκοψε 327.419 εισιτήρια και ήρθε στην 7η θέση ανάμεσα σε 92 ταινίες τη σαιζόν 1963-1964.
Παραγωγή: Αφοί Ρουσσόπουλοι, Γ. Λαζαρίδης, Δ. Σαρρής, Κ. Ψαρράς. 



Billy.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου