Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Ζητείται ψεύτης

Το καλύτερο που διάβασα τελευταία...

Σαμαράς: «Εγγυώμαι προσωπικά φορολογικές ελαφρύνσεις σε διάστημα ορισμένων ετών»

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρει μια σειρά από εντυπωσιακά μέτρα που θα παρθούν. Φυσικά δεν λέει τίποτε καινούργιο. Υπόσχεται αυτά που υποσχέθηκε το 2012 και μετά πάλι στη ΔΕΘ του 2013 και μετά ξανά στη ΔΕΘ του 2014! Όμως, έχοντας προβλέψει (!) πως θα γίνουν πρόωρες εκλογές μέσα στο 2015, μας τα φύλαγε ώστε να τα εφαρμόσει σε "διάστημα ορισμένων ετών", άγνωστο από πότε! 
Εννοείτε πως οι μειώσεις φόρων και η αύξηση των θέσεων εργασίας αποτελούν προτεραιότητα στο όραμα του για το (αόριστο) μέλλον.
Ο Σαμαράς έχει εξασφαλίσει, μάλιστα, 750.000 νέες θέσεις εργασίας σε διάφορους τόμεις (ορισμένοι εκ των οποίων ανύπαρκτοι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα). . 
Φυσικά, σε μια χώρα με πάνω από 1.500.000 ανέργους, το πρόβλημα δεν λύνεται έτσι απλά. Όμως μην ανησυχείτε... ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει εξασφαλίσει άλλες 750.000 θέσεις εργασίας, οπότε όλα καλά. Με την ελπίδα ότι θα έρθει 3ο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και θα καθορίσει τις εξελίξεις τα πράγματα μοιάζουν ιδανικά. 
Το θεμα είναι ότι υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μην ισχύσει το σενάριο της εκλογικής νίκης της ΝΔ, αλλά να έρθει πρώτο κόμμα ο... ΣΥΡΙΖΑ!!! 
Ο οποίος έχει το δικό του όραμα για το μέλλον και φυσικά έχει επίσης εξασφαλίσει  χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στον σοσιαλιστικά αναδιοργανωμένο δημόσιο τομέα και στους αυτοδιαχειριζόμενους αγρούς του Ελληνικού (το οποίο θα αξιοποιηθεί πάνω σε ένα νέο αγροτικό παραγωγικό μοντέλο). 
Πρέπει βέβαια να βρει με ποιους θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ αν έρθει 1ο κόμμα, ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση, διότι είναι μάλλον αδύνατο να έχει αυτοδυναμία . Και είναι πολύ αμφίφολο αν υπάρχει κάποιο άλλο κόμμα που να έχει πρόθεση να συνεργαστεί μαζί του. 

Πάντως πρέπει να συγχαρω όλους τους Έλληνες πολιτικούς και, πρωτίστως, τους αρχηγούς των κομμάτων. Είναι συγκινητικό που μας λένε όλη την αλήθεια, άσχετα αν ο καθένας μας λέει τη δική του αλήθεια. Αυτή η κρίση ειλικρίνειας είναι τόσο απίστευτη, που στο τέλος θα νομίζουμε ότι μας λένε ψέμματα!!! 
Εκτός αυτού, είναι εκπληκτικό το επίπεδο του πολιτικού σκηνικού γενικότερα (εκπληκτικά χαμηλό για την ακρίβεια). Αν κάποιος, μάλιστα, διαθέτει λίγο αρρωστημένο χιούμορ μπορεί να γελάει από το πρωί ως το βράδυ. 
Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι και τόσο αστεία, αν και ομολογώ πως για κάποιον Έλληνα που ζει και εργάζεται στο εξωτερικό (όπως ο γράφων) μπορεί να είναι αρκετά διασκεδαστικά όλα αυτά. 
Eύχομαι σε όλους, καλή ψήφο!!!



Billy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου