Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Ένας Μεγάλος Έρωτας


Στις 20 Απριλίου 1964 έκανε πρεμιέρα το αισθηματικό δράμα της Φίνος Φιλμ, "Ένας μεγάλος έρωτας".
Το σενάριο είναι του Βαγγέλη Γκούφα και η σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπουλου. 
Υπόθεση: Η Λένα ζει ευτυχισμένη με τον άντρα της, Νίκο, και τη κόρη τους. Κάποια στιγμή δέχεται την επίσκεψη της ανηψιάς της Μάρως, η οποία τη παρακαλάει να τη βοηθήσει. 
Η Μάρω θέλει να παντρευτεί τον Αλέξη, έναν playboy, όμως η μητέρα της, Αθηνά, είναι αντίθετη. Έτσι, ζητάει από τη Λένα να μεσολαβήσει, ώστε να τη μεταπείσει. 
Σε μια δεξίωση που δίνεται, η Λένα συναντάει τον Αλέξη και αμέσως δημιουργείται μια έλξη μεταξύ τους. 
Οι δυο τους θα συναντηθούν, λίγο καιρό μετά, στη Ρόδο όπου θα ολοκληρώσουν τον έρωτά τους. 
Η σχέση τους δεν θα αργήσει να γίνει γνωστή και τότε τα πράγματα θα πάρουν άσχημη τροπή. Ο Αλέξης θα χωρίσει από τη Μάρω, ενώ ο Νίκος θα δει τη γυναίκα του να βγαίνει από τη γκαρσονιέρα του Αλέξη. 
Έτσι, η Λένα, έχοντας να αντιμετωπίσει ένα εχθρικό περιβάλλον, θα φύγει από το σπίτι της, με το τραγικό τέλος να τη περιμένει. 

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Νίκος Κούρκουλος, Μηνάς Χρηστίδης, Ξένια Καλογεροπούλου, Τασσώ Καββαδία, Τζένη Ρουσσέα, Βύρων Πάλλης, Άγγελος Μαυρόπουλος, Αλέκος Τζανετάκος, Θόδωρος Έξαρχος, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Περικλής Χριστοφορίδης, Γιώτα Σοϊμοίρη, Άγγελος Αντωνόπουλος, Γιώργος Λουκάκης, Βέρα Κρούσκα, Γιώργος Γρηγορίου, Ιωάννα Καρρέρ, Γιάννης Μαυρογένης, Κώστας Σκαρλής, Λίνα Οικονομίδου.

Η ταινία έκοψε 202.607 εισιτήρια και ήρθε στην 25η θέση ανάμεσα σε 92 ταινίες, τη σαιζόν 1963-1964



Billy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου