Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

5 sexy εξώφυλλα δίσκων

Το σεξ πουλάει. Αυτός ο κανόνας δεν άφησε ασυγκίνητη τη μουσική βιομηχανία.
Στις εποχές του βινυλίου, το εξώφυλλο ενός δίσκου ήταν σημαντικό μέρος του όλου πακέτου. Η εικόνα πολλές φορές ερχόταν να προκαλέσει. Αυτό δε σημαίνει ότι ένας δίσκος (ή cd) κέρδιζε απαραίτητα και σε πωλήσεις με αυτό τον τρόπο. Το αποτέλεσμα άλλες φορές ήταν αισθητικά καλό και άλλες φορές όχι. Ενίοτε, ένα "σέξυ" εξώφυλλο άγγιζε τα όρια του γελοίου ή ακόμα και του ακαλαίσθητου.
Ας δούμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα τέτοια εξώφυλλα

HERB ALPERT'S TIJUANA BRASS - "WHIPPED CREAM & OTHER DELIGHTS"
Κυκλοφόρησε το 1965 από την A&M Records και πούλησε πάνω από έξι εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ. Το εξώφυλλο από μόνο του θεωρείται ως μια κλασική εικόνα της pop κουλτούρας. Στη φωτογραφία απεικονίζεται το μοντέλο Dolores Erickson με μπόλικη... κρέμα. Θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα και αγαπημένα all-time σέξυ εξώφυλλα από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. 

SADE- "LOVE DELUXE"
Μια από τις πιο ερωτικές φωνές των τελευταίων δεκαετιών, δεν θα μπορούσε να μη διαθέτει και ένα εξίσου ερωτικό εξώφυλλο σε δίσκο της. To άλμπουμ "Love Deluxe" κυκλοφόρησε το 1992 και περιέχει επιτυχίες όπως τα "No Ordinary Love", "Kiss of Life" κ.α. 

SCORPIONS- "LOVEDRIVE"
Περίεργη η έμπνευση με τη κολλημένη τσίχλα στο στήθος της καλοντυμένης κυρίας. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά "σέξυ" εξώφυλλα. Το "Lovedrive" κυκλοφόρησε το 1979 και είναι το άλμπουμ που περιέχει το πολύ επιτυχημένο "Holiday".  

BRIGITE BARDOT- "SHOW"
H Bardot ήταν ένα από τα πιο δυνατά sex symbols της δεκαετίας του '60. Άρα, ένα δικό της εξώφυλλο σε δίσκο δε θα μπορούσε παρά να είναι σέξυ χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Το "Show" κυκλοφόρησε το 1968 και ορισμένες από τις συνθέσεις του άλμπουμ ήταν του Serge Gainsbourg.

ROXY MUSIC- "COUNTRY LIFE"
Άλλο ένα κλασικό σέξυ εξώφυλλο. Πρόκειται για το "Country Life" των Roxy Music, που κυκλοφόρησε το 1974. Η φωτογραφία είναι του Εric Boman και παρουσιάζει δύο μισόγυμνα μοντέλα: την Constance Karoli και την Eveline Grunwald. O Bryan Ferry τις είχε γνωρίσει στη Πορτογαλία και τις έπεισε να κάνουν το εξώφυλλο του δίσκου. To "Country Life" αποτελεί το 4ο άλμπουμ του Βρετανικού συγκροτήματος. 



Billy.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου