Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» αναμένεται να ανοίξει για το ευρύ κοινό το Φθινόπωρο του 2013. Πρόκειται για μια ελαφριά προσωρινή κατασκευή, η οποία θα λειτουργεί μέχρι την προγραμματισμένη ολοκλήρωση του ΚΠΙΣΝ, στο τέλος του 2015. Το Κέντρο Επισκεπτών θα προσφέρει την ευκαιρία στο κοινό να δει το εργοτάξιο και να ενημερωθεί για τις τεχνικές λεπτομέρειες της κατασκευής και του έργου, καθώς και για την αποστολή του ΚΠΙΣΝ. Παράλληλα το Κέντρο Επισκεπτών θα δώσει μια «πρώτη γεύση» της λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ μέσα από εκθέσεις και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Τον Δεκέμβριο του 2012, το ΚΠΙΣΝ ανακοίνωσε τη διενέργεια πανελλήνιου διαγωνισμού για προπτυχιακούς φοιτητές σχολών αρχιτεκτονικής ελληνικών πανεπιστημίων, για τον σχεδιασμό του Κέντρου Επισκεπτών. Το νικητήριο σχέδιο επιλέχθηκε από τον αρχιτέκτονα του ΚΠΙΣΝ,  Renzo Piano, μέσα από τις 10 τελικές προτάσεις του διαγωνισμού.
 Νικητές του διαγωνισμού και σχεδιαστές του Κέντρου Επισκεπτών αναδείχθηκε η ομάδα των φοιτητών Άγι-Παναγιώτη Μουρελάτου (Σχολή Αρχιτεκτόνων, Πανεπιστήμιο Πατρών) και Σπυρίδωνα Γιωτάκη (Σχολή Αρχιτεκτόνων- Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο). 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου