Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Καλά νέα για την Αθήνα.

Όχι, δεν λύθηκαν ως δια μαγείας τα προβλήματα αυτής της πόλης. Διαβάζουμε, όμως, και μεταφέρω εδώ μερικά καλά νέα για ορισμένα κτίρια που  αποκτούν ξανά ζωή. Από τη σελίδα του Athensville στο facebook. (Billy)
...........................
Καλά νέα για την ταλαίπωρη Ομονοιακή Γ' Σεπτεμβρίου: τα δύο κτίρια εκατέρωθεν της γωνίας με την Σατωβριάνδου μετά από χρόνια απέκτησαν ζωή. Στο νεοκλασσικό, ορφανό απ' την τρ. Πειραιώς, στεγάζεται η ΕΥΔΑΠ (ωραίο κόνσεπτ, δημόσιες υπηρεσίες σε νεοκλασσικά, και αποκτούν χρήση και συντηρούνται/σώζονται) ενώ στο απέναντι -δείγμα αρχιτεκτονικής λιτότητας ταιριαστή στην Αττική και σίγουρα αρχαιότερο του νεοκλασσικού- θα λειτουργήσει μετά από δεκαετία κάτι σε φαγάδικο.
*Αγαπάμε Γ' Σεπτεμβρίου, βουλεβάρτο με τα όλα της!


Κι άλλο φρέσκο: ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση και βουαλά το νέο κτίριο του ΚΕΘΕΑ στην πιο παρατημένη γειτονιά της πόλης, αυτή του Εθνικού Θεάτρου (οδός Κουμουνδούρου) κι είναι στολίδι σκέτο. 
Το αποτέλεσμα από κοντά είναι 200 φορές καλύτερο από την εικόνα, η επιλογή των χρωμάτων ανέδειξε ένα ούτως ή άλλως εξαιρετικό κτίριο.

MIKΡΟ_ΝΕΑ: το παλιό Ster στον Αγ. Ελευθέριο έγινε από την προηγούμενη εβδομάδα ένα ακόμη... Jumbo. Τουλάχιστον δεν θα ρημάζει το μοναδικό ίσως δείγμα ενδιαφέρουσας μοντέρνας αρχιτεκτονικής στην Αχαρνών.

(photos Athensville)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου