Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ηθοποιοί απορρίπτουν ρόλους που έκαναν άλλους ηθοποιούς διάσημους.

Σήμερα μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιον να φανταστεί άλλον ηθοποιό από τον Tom Hanks να παίζει τον Forrest Gump. Παρόλα αυτά, οι παραγωγοί ήθελαν αρχικά τον John Travolta για τον ρόλο. Εκείνιος απέρριψε την πρόταση λόγω φόρτου εργασίας.

Όταν οι παραγωγοί προσέγγισαν τον Hugh Jackman για τον ρόλο του James Bond, εκείνος δεν ένιωθε έτοιμος να αναλάβει να παίξει ακόμα έναν ήρωα, έχοντας ήδη ξεκινήσει τη σειρά ταινιών του X-Man. "Δύο θρυλικοί ήρωες ταυτόχρονα, είναι πολύ" φαίνεται να είπε, απορρίπτοντας την πρόταση. 

O Jake Gyllenhaal επαιξε τον Jack στο Brokeback Mountain, όμως ο σκηνοθέτης Ang Lee κάλεσε πρώτα τον Mark Wahlberg να διαβάσει το σενάριο. Ο ίδιος παραδέχθηκε αργότερα, ότι συναντήθηκε με τον Lee, διάβασε 15 σελίδες από το σενάριο και σοκαρίστηκε λίγο. Το απέρριψε, νιώθοντας έξω από τα νερά του. 

O σκηνοθέτης Ridley Scott ισχυρίζεται ότι  πάντα ήθελε τον Russell Crowe να παίξει τον Maximus στο Gladiator. Όμως, φήμες θέλουν τον Mel Gibson να ήταν η πρώτη του επιλογή. Ο Gibson, λέγεται ότι απέρριψε τον ρόλο θεωρώντας ότι ήταν πολύ μεγάλος για αυτόν. 

Ίσως είναι δύσκολο να φανταστούμε τον Bill Murray να παίζει τον Batman, όμως παρ'ολίγο αυτό να συμβεί, πίσω στη δεκαετία του '80. O Murray ήταν η επιλογή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ταινία του Batman, η οποία ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε. Τίτλος της ταινίας; "The Batman".

Άλλος ένας ηθοποιός που είχε προταθεί για τον ρόλο του Batman, ήταν ο David Boreanaz. Ο ηθοποιός προτίμησε να ασχοληθεί με την τηλεοπτική σειρά "Bones". Ευτυχώς γι΄αυτόν, το "Bones" έγινε μεγάλη επιτυχία, διαφορετικά ίσως να είχε μετανιώσει για την επιλογή του. Τη θέση του πήρε ο Christian Bale ("Batman Begins").

O Johnny Depp κέρδισε μια νέα γενιά θευμαστών ως Καπετάνιος "Jack Sparrow" στους Πειρατές της Καραϊβικής, όμως η Disney αρχικά απευθύνθηκε στον Jim Carrey. Ο Carrey δεν μπορούσε να πάρει τη δουλειά εξ'αιτίας των γυρισμάτων της ταινίας "Θεός για μια εβδομάδα". Η ειρωνία είναι ότι ο Carrey είχε απορρίψει μερικά χρόνια πριν και τον ρόλο του "Ψαλιδοχέρι", που επίσης υποδύθηκε ο Johnny Depp.

Μπορείτε να φανταστείτε τον Sean Connery να παίζει τον Gandalf στη τριλογία του "Άρχοντα των δαχτυλιδιών"; O Peter Jackson (σκηνοθέτης & παραγωγός) μπόρεσε, όμως ο Connery απέρριψε τον ρόλο διότι είχε ορισμένα προβλήματα με το σενάριο. Έτσι ανέλαβε ο ηθοποιός Ian McKellen, ο οποίος υποτίθεται πως έκανε μια μικρή περιουσία από αυτή τη δουλειά. Φημολογείται πάντως, ότι ο Connery διαθέτει μια περιουσία $300 εκατομμυρίων, οπότε μάλλον τα χρήματα δεν ήταν το θέμα. 

O Al Pacino έπαιξε τον Michael Corleone στην εμβληματική ταινία "Ο Νονός", όμως κάποιος άλλος σημαντικός ηθοποιός είχε απορρίψει τον ρόλο. Το 2004, ο Jack Nicholson είχε πει: "Εκείνη την εποχή πίστευα ότι  Ινδιάνοι πρέπει να παίζουν τους Ινδιάνους και  Ιταλοί να παίζουν τους Ιταλούς".

Όταν ήρθε ο ρόλος για τον Djago στο "Djago Unchained", o Will Smith είπε: "Νομίζω ότι είναι υπέροχος, αλλά όχι για μένα". Είναι γεγονός ότι ο Quentin Tarantino πρότεινε στον Smith τον ρόλο όμως εκείνος δεν δέχθηκε. 

O Tom Selleck έχει παίξει πολλούς διάσημους ρόλους στη καριέρα του, όμως θα μπορούσε να έχει κάνει και έναν από τους πλέον διάσημους. Τον Indiana Jones. Ο Selleck περασε από ακρόαση και επελέγη, όμως τελικά δεν μπόρεσε να αρχίσει τα γυρίσματα, λόγω των υποχρεώσεων του στη τηλεοπτική σειρά "Magnum P.I"/Φυσικά, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Harrison Ford κλήθηκε να αναλάβει τον θρυλικό κινηματογραφικό ρόλο . 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου