Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Ο άνθρωπος του τραίνου (1958)

Στις 20 Ιανουαρίου 1958, έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους η αισθηματική-δραματική ταινία "Ο άνθρωπος του τραίνου", σε παραγωγή της "Όλυμπος Φιλμ".
Το σενάριο είναι του Γιάννη Μαρή και η σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπουλου.

Υπόθεση: 
Μια παρέα Αθηναίων μεγαλοαστών πηγαίνει οδικώς εκδρομή στο Ναύπλιο.
Ανάμεσά τους και το ζεύγος Κωστόπουλου, ο Δημήτρης (Γιώργος Παππάς) και η Μαντώ (Άννα Συνοδινού).
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής αναγκάζονται να σταματήσουν σε σιδηροδρομική διάβαση.
Η παρέα κατεβαίνει από τα αυτοκίνητα και η Μαντώ χαζεύει το τραίνο που περνάει. Ξαφνικά βλέπει έναν άντρα (Μιχ. Νικολινάκος) στο παράθυρο ενός βαγονιού. Αναστατώνεται και λιποθυμάει. Οι υπόλοιποι ανησυχούν, όμως γρήγορα θα συνέλθει και θα ισχυριστεί πως απλά ζαλίστηκε από το αυτοκίνητο.
Σύντομα η παρέα θα βρίσκεται στο Ναύπλιο και θα εγκατασταθεί στο Μπούρτζι.
Την επόμενη μέρα, επισκέπτονται την Επίδαυρο με αφορμή μια παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο.
Ενώ όλα δείχνουν να κυλούν φυσιολογικά, η Μαντώ έρχεται για δεύτερη φορά αντιμέτωπη με τον μυστηριώδη άντρα. Έναν άντρα από το παρελθόν, που της ξυπνάει μνήμες και έντονα συναισθήματα. Είναι όμως πράγματι αυτός που νομίζει; Αργότερα, θα ανακαλύψει ότι μένει στο Μπούρτζι για επαγγελματικούς λόγους και θα της δοθεί η ευκαιρία να του μιλήσει. Όμως αντί να ξεκαθαρίσει το τοπίο, θα γίνει ακόμα πιο ομιχλώδες.
Η φίλη της, Ελένη, φοβάται πως για χάρη του μπορεί να καταστρέψει την ευτυχισμένη ζωή με τον άντρα της και τα παιδιά της.
Η Μαντώ της διηγείται την ιστορία του ανθρώπου που γνώρισε στη διάρκεια της κατοχής και τον δυνατό έρωτα που έζησε μαζί του. Ώσπου μια μέρα είδε να τον πυροβολούν, με αποτέλεσμα να τον θεωρεί όλα αυτά τα χρόνια νεκρό.



Παίζουν: Γιώργος Παππάς, Άννα Συνοδινού, Μιχάλης Νικολινάκος, Ζωρζ Σαρρή, Γιώργος Γαβριηλίδης, Μάρω Κοντού, Δήμος Σταρένιος, Ντόρα Κωστίδου, Βασίλης Κανάκης, Νινέτα Ζώττου

Mια ταινία που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς. Πολύ καλές ερμηνείες από εξαιρετικούς ηθοποιούς, με έναν από τους πλέον αξιόλογους έλληνες σκηνοθέτες πίσω από την κάμερα. Εκπληκτική η Άννα Συνοδινού. Σενάριο από τον μετρ Γιάννη Μαρή, με δόσεις μυστηρίου και σασπένς.
Θαυμάσια τοπία από το Ναύπλιο της δεκαετίας του '50 και εικόνες από την Επίδαυρο εκείνης της εποχής. 
Η ταινία έκοψε 37.259 εισιτήρια και ήρθε στην 9η θέση ανάμεσα σε 31 ταινίες, τη σαιζόν 1957-1958.

 Μιχάλης Νικολινάκος και  Άννα Συνοδινού 

Μια υπέροχη σκηνή από την ταινία "Ο άνθρωπος του τραίνου". H Μαντώ (Άννα Συνοδινού) ανάμεσα στον πρώτο της έρωτα που φεύγει και τον σύζυγό της (Γ. Παππάς) που την περιμένει,  




Billy
(αρχείο billy files)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου