Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

5 sexy μουσικά κομμάτια

1. Tosca - "Honey"
Το μουσικό δίδυμο από τη Βιέννη, κυκλοφόρησε το 2002 το E.P. "Different Tastes of Honey".
Mέσα από τις πολυάριθμες εκτελέσεις του κομματιού "Honey", που περιέχει, ξεχωρίζει η Markus Kienzl Dub. Eίναι άλλωστε αυτή που συνοδεύει το ερωτικό και προκληκτικό video clip, ένα από τα hot themes στη μεταμεσονύκτια chill out zone του MTV, εκείνη τη περίοδο. 


2. Madonna - "Justify my Love"
Το Νοέμβριο του 1990 η Madonna κυκλοφόρησε τη συλλογή "The Immaculate Collection", που περιείχε τις μεγαλύτερες, ως τότε, επιτυχίες της (greatest hits). Εξαίρεση αποτελούσαν δύο τραγούδια, που ήταν καινούργια. To "Rescue Me" και το "Justify my Love". Το δεύτερο, γραμμένο από τους Lenny Kravitz & Ingrid Chavez (με συμμετοχή και της Madonna), κυκλοφόρησε σε single και δεν θα αργούσε να γίνει και αυτό μια μεγάλη εμπορική επιτυχία σε Ευρώπη και Αμερική.  Με σαφώς πιο "ώριμο" ήχο σε σχέση με το παρελθόν και ένα αναμφισβήτητα ερωτικό video clip σε άσπρο-μαύρο, που ξεσήκωσε αντιδράσεις εκείνη την εποχή, ήταν ξεκάθαρο ότι η Madonna οδηγούσε την pop μουσική σε νέα μονοπάτια. 


3. The Herbaliser - "Sensual Woman"
  
Το ντουέτο από το Λονδίνο ξεκίνησε την πορεία του το 1995. Οι επιρροές τους προέρχονται από διάφορα μουσικά είδη, με δείγματα από jazz, funk, trip hop κλπ. To 2000 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ "Session One" (ως The Herbaliser Band). Mέσα σε αυτό περιέχεται και το "Sensual Woman". Ένα κομμάτι με αργό, σχεδόν υπνωτικό ρυθμό που σε συνδυασμό με τη γυναικεία φωνή που το συνοδεύει, απλά σε παρασέρνει στους ήχους του.


4. Jane Birkin & Serge Gainsbourg - 
"Je T'aime... Moi Non Plus"
All time classic ερωτικό τραγούδι, κυκλοφόρησε το 1969 και κατέκτησε τα chart της Ευρώπης, ενώ έφτασε μέχρι το Νο1 της Μ. Βρετανίας παρότι ήταν "ξενόγλωσσο". Αρχικά ηχογραφήθηκε με τη Brigitte Bardot στα γυναικεία φωνητικά, το 1967, με την οποία ο Gainsbourg διατηρούσε σχέση εκείνη την εποχή. Ηχογραφήθηκε εκ νέου το 1969, μετά τη γνωριμία του γάλλου καλλιτέχνη με την αγγλικής καταγωγής ηθοποιό και τραγουδίστρια Jane Birkin, οπότε και βγήκε επίσημα στην αγορά. 


5. Donna Summer - "Love to Love You Baby"
To πιο ερωτικό disco κομμάτι είναι χωρίς αμφιβολία, το "Love to Love You Baby", από την βασίλισσα του είδους. Κυκλοφόρησε ως single στα τέλη του 1975 και έγινε μεγάλη εμπορική επιτυχία σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία. Απόλυτα ρυθμικό, με τη Donna Summer να δίνει ρεσιτάλ στα φωνητικά, το τραγούδι απογειώνεται στην μεγάλη εκτέλεση του (album/12 inch) διάρκειας περίπου 
17 λεπτών. 
Σύνθεση: Giorgio Moroder, Donna Summer, Pete Bellotte.




Billy
(επιλογή τραγουδιών: Billy)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου