Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Oι Επικίνδυνοι (Μια Διαμαρτυρία) [1983]


Μια κοινωνική ταινία του Κινηματογραφικού Οργανισμού Γιώργος Καραγιάννης & Σια, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη
Ένας νέος, ο Πάνος, αφήνει πίσω το χωριό του και έρχεται στην Αθήνα με σκοπό να βρει δουλειά. Μένει στο σπίτι της αδερφή του και του άντρα της, όμως τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απ'όσο νόμιζε. Σύντομα θα γνωρίσει τον Σταμάτη και τη παρέα του, που είναι επίσης άνεργοι και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Ένα βράδυ, μετά από μια παρεξήγηση θα γίνει καβγάς και ο Πάνος με τον Σταμάτη θα χτυπηθούν άσχημα από την παρέα του Θανάση. Θέλοντας να πάρουν εκδίκηση θα επιτεθούν στη αδελφή του, τη Καίτη, όμως τελικά δε θα τη πειράξουν. Ο Πάνος και η Καίτη θα συμπαθήσουν ο ένας τον άλλο και θα κάνουν σχέση. Κάποια στιγμή ο Πάνος θα γίνει η αιτία για να χάσει τη δουλειά της. Σταδιακά, τα αδιέξοδα θα τους αναγκάσουν να πάρουν την απόφαση να οργανώσουν ληστεία σε ένα εργοστάσιο. Όμως τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδίασαν και τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά.
Παίζουν: Πάνος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Καίτη Φίνου, Σοφία Αλιμπέρτη, Κώστας Ευριπιώτης, Νίκος Παπαδόπουλος, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Γιώργος Φλώρος, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Μπάνος, Παύλος Κοντογιαννίδης, Βάσω Δημητρίου κ.α.

Από τις χαρακτηριστικές ταινίες του Δαλιανίδη στις αρχές της δεκαετίας του '80, με θέμα τα προβλήματα των νέων που οδηγούνται στα άκρα. Καλές ερμηνείες από τη νέα γενιά ηθοποιών εκείνης της περιόδου και καλή σκηνοθεσία.
Έκοψε 84.556 εισιτήρια και ήρθε στη 14η θέση ανάμεσα σε 33 ταινίες, τη σαιζόν 1983-1984.



Billy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου