Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

125 χρόνια Πύργος του Άιφελ

Πριν 125 χρόνια αποπερατώθηκε ο Πύργος του Άιφελ, μετά από 2 χρόνια, 2 μήνες και 5 ημέρες κατασκευής. Έστεκε ως πύλη για τη Διεθνή Έκθεση του 1889. Σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα παγκοσμίως. 

 Ένας από τα μεταλλικά υποστηρίγματα κατά το ξεκίνημα της κατασκευής. Παρίσι 18 Ιουλίου 1887. (Photo by FPG/Hulton Archive/Getty Images)

1888. Ο Πύργος του Άιφελ υπό κατασκευή. (Photo by Henry Guttmann/Getty Images)

21 Αυγούστου 1888. Ο Γάλλος μηχανικός και αρχιτέκτονας Gustave Eiffel στέκεται μπροστά στον, υπό κατασκευή, Πύργο του Άιφελ. (Photo by Three Lions/Getty Images)

4 Νοεμβρίου 1888. Ο Πύργος του Άιφελ υπό κατασκευή. (Photo by Henry Guttmann/Getty Images)

Άποψη της Διεθνούς Έκθεσης από τον ποταμό Σικουάνα. Ο Πύργος του Άιφελ και η Globe Celeste (Υδρόγειος) που κατασκευάστηκε ως ατραξιόν της έκθεσης το 1900. O Πύργος αποτέλεσε το επίκεντρο και το 1889 και το 1900. (Photo by London Stereoscopic Company/Getty Images)

Ο Πύργος του Άιφελ το 1929. Έως το 1930 ήταν η ψηλότερη κατασκευή στο κόσμο.(Photo by Fox Photos/Getty Images)

Παρίσι 1900. Επισκέπτες στη Διεθνή Έκθεση περπατάνε κάτω απ'τον Πύργο του Άιφελ. Στο βάθος φαίνεται το Chataeu d'Eau. (Photo by Hulton Archive/Getty Images)

1950. Τουρίστες σχηματίζουν ουρά ώστε να ανέβουν στον Πύργο του Άιφελ. (Photo by Three Lions/Getty Images)

Ο Πύργος του Άιφελ το 1950. (Photo by Keystone/Getty Images)

1889. Ο Gustave Eiffel (αριστερά) ποζάρει στη σκάλα του Πύργου του Άιφελ που έχει ολοκληρωθεί. (Photo by General Photographic Agency/Getty Images)

1937. Δύο ηλεκτρολόγοι εργάζονται για το φωτισμό του Πύργου του Άιφελ πολλά μέτρα πάνω από τον Σικουάνα. (Photo by Horace Abrahams/Getty Images)

1950. Τουρίστες απολαμβάνουν τη θέα από τον Πύργο του Άιφελ. (Photo by Hulton Archive/Getty Images)

1944. Δύο Αμερικανοί στρατιώτες μαζί με τέσσερις νεαρές Γαλλίδες, ποζάρουν με φόντο τον Πύργο του Άιφελ κατά την απελευθέρωση του Παρισιού από τους Γερμανούς, στο 2ο Π.Π. Και οι έξι είναι χαμογελαστοί. (Photo by RDA/Getty Images)

1955. Τουρίστες σχηματίζουν ουρά για να ανέβουν στον Πύργο του Άιφελ. (Photo by Pictorial Parade/Hulton Archive/Getty Images)



πηγή: news.yahoo.com












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου