Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα σχολική χρονιά.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους του μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και, φυσικά, στους γονείς (υπομονή & επιμονή).
Τα σχολεία, λοιπόν, άνοιξαν σήμερα και καλό θα είναι να δώσουμε έμφαση και σε θέματα όπως στο πριν και στο μετά του σχολείου. Δηλαδή στη μετάβαση προς και από το σχολείο.
Δυστυχώς πολλοί γονείς δεν δίνουν καμία σημασία στην ασφαλή μεταφορά των παιδιών τους. Ειδικά στις πολύ μικρές ηλικίες οι κανόνες ασφάλειας πρέπει να τηρούνται σε κάθε περίπτωση. Το λυπηρό θέαμα παιδιών να κάθονται στο μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου, χωρίς ζώνη ασφαλείας, είναι αδικαιολόγητο. To ίδιο ισχύει και για τα παιδιά που βρίσκονται στο πίσω κάθισμα χωρίς ζώνη ασφαλείας και επιπλέον, με την ανοχή των γονέων, μπορεί να βρίσκονται σε θέση εντελώς ακατάλληλη όταν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει (π.χ. όρθια).
Εγκληματική είναι και η μεταφορά του παιδιού πάνω σε μοτοσυκλέτα χωρίς κανένα προστατευτικό μέσο, ή ακόμα και η μεταφορά με αυτόν τον τρόπο, περισσοτέρων παιδιών.
Οι δικαιολογίες του τύπου "προσέχω", "δεν τρέχω", "είναι μικρή η απόσταση", αποτελούν απλώς σαχλαμάρες ανθρώπων που δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο που παραμονεύει κάθε στιγμή για τα παιδιά τους.
Kαλό θα ήταν η τροχαία να κάνει τακτικούς ελέγχους κοντά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και σχολεία (κυρίως δημοτικά) και να επιβάλλει αυστηρότατες ποινές σε τέτοιες παραβάσεις, όχι μόνο χρηματικές. Αφαίρεση διπλώματος οδήγησης και αφαίρεση αδείας για ορισμένα χρονικά διαστήματα είναι επιβεβλημένα σε αυτές τις περιπτώσεις.
Aκόμα καλύτερο θα ήταν βέβαια οι γονείς να κατανοήσουν από μόνοι τους πως πρέπει να τηρούμε κάποιους βασικούς κανόνες ασφαλείας στη μεταφορά των παιδιών.
Καλή σχολική χρονιά!

Billy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου