Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Oι χάρτες της αυθαιρεσίας!

Ο χάρτης απεικονίζει με κόκκινο χρώμα τα αυθαίρετα που έχουν δηλωθεί στη χώρα. Κοιτάξτε τι γίνεται στην Αττική!!!


Δείγμα αυθαιρέτων σε δασική περιοχή.
Και μια ωραία (τυχαία) φωτό που αποτυπώνει ακριβώς την κατάσταση στη χώρα μας.

Η υποκρισία ξεχειλίζει! Τόσα χρόνια και παρά το "αυστηρό" πλαίσιο, έχουμε καταφέρει να κάνουμε κάθε πολεοδομική και χωροταξική παρανομία ως τη κυρίαρχη κατάσταση.
Οι "επιτροπές αγώνα"/"πολιτών"/"κατοίκων" χαλάνε το κόσμο κάθε φορά που πάει να γίνει μια ανάπλαση ή αξιοποίηση δημόσιου χώρου -η οποία περιλαμβάνει ΚΑΙ πράσινο- αλλά "αδιαφορεί" για το γεγονός ότι έχουν κτιστεί παράνομα τα βουνά, οι παραλίες, τα εκτός σχεδίου, τα δάση (βλ. φωτό) κλπ κλπ.
Γιατί σώζαμε τους ανύπαρκτους κορμοράνους του Βοτανικού, αλλά γράφαμε στα παλιά μας τα παπούτσια τη χλωρίδα και πανίδα πραγματικών δασικών εκτάσεων???
Αλλά δε πειράζει....τι ψυχή έχουν 20-30 ή 40 δέντρα για κάθε μια υπέροχη μαιζονέτα μέσα στο δάσος?
Εκεί γιατί κάνετε τουμπεκί κύριοι που φυτεύετε ελιές σε πρώην αεροδρόμια? Μήπως έχετε και εσείς κάτι δικό σας εκεί στις κόκκινες ζώνες του χάρτη? Ή εκεί δε μας πειράζει γιατί κτίζει ο "λαός" με τον ιδρώτα του?
Ακυρώνετε κάθε προσπάθεια για αστικές δράσεις με το επιχείρημα πως παραδίδεται δημόσιος χώρος στον "κακό" εργολάβο της Αθήνας ή στο μεγάλο κεφάλαιο, που ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος. Άρες μάρες κουκουνάρες δηλαδή. Φυσικά θα ενδιαφέρεται για το κέρδος....επιχειρηματίας είναι. Μόνο που τώρα έχετε καταφέρει να μείνει ο δημόσιος χώρος βούρκος και χωρίς πράσινο. Φαίνεται πως η ανιδιοτελής αυθαιρεσία του "λαού" είναι στο απυρόβλητο. Εκεί δε καταστρέφεται το περιβάλλον, το οποίο βάζουν πάντα μπροστά οι οικολογικά "ευαίσθητοι" αγωνιστές.
Βέβαια δε φταίει ο μόνο ο λαός. Ο λαός θέλει την αυθαιρεσία και το κράτος του την επιτρέπει! Είναι μέσα στα πλαίσια του πελατειακού κράτους και αυτό.
Και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε γλαφυρά στους χάρτες.
Ας είναι λοιπόν πιο προσεκτικοί ορισμένοι "υπερασπιστές" του πράσινου και του δημόσιου χώρου οι οποίοι με μισές αλήθειες ή με ανακρίβιες προσπαθούν να ξεγελάσουν ορισμένους αφελείς. Ντροπή πια. Φτάνει!


-Billy-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου