Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 1960

Εξαιρετική απεικόνιση του οικοδομικού οργασμού της εποχής εκείνης. Για να προσανατολιστείτε οι Αθηναίοι, βλέπουμε προς την Πλατεία Αιγύπτου και την Πατησίων και το διώροφο μετά την πρώτη πολυκατοικία αριστερά, υπάρχει ακόμα και σήμερα. Είναι το βενζινάδικο επί της Λ. Αλεξάνδρας 68, στη γωνία με τη Βατάτζη

Το μεγάλο πλάτωμα δεξιά είναι ο χώρος της σημερινής πλατείας Αργεντινής Δημοκρατίας. Για καλύτερο εντοπισμό, η πρώτη πολυκατοικία δεξιά βρίσκεται στη γωνία Ζωναρά και Διγενή Ακρίτα. 
Με την πλατεία ακόμα αδιαμόρφωτη, η έκταση καταλαμβάνεται από αυθαίρετες παράγκες, μαρμαράδικα, παρκαρισμένα λεωφορεία και φορτηγά κ.ο.κ.
Συγχρόνως είναι σε εξέλιξη τα έργα ανακατασκευής και διαπλάτυνσης της Λ. Αλεξάνδρας, που εκτελούνται από την Τεχνική Εταιρεία Οδών Οδοστρωμάτων. Το έργο αφορούσε το σύνολο της Λεωφόρου, μήκους 2.600 μέτρων και της έδωσε τη μορφή που ξέρουμε σήμερα με νησίδα και τρεις λωρίδες ανά κατεύθυνση. Περιελάμβανε και τους ισόπεδους κόμβους καθώς και τρεις υπόγειες διαβάσεις πεζών. Αναφέρεται επίσης ότι εκείνη την εποχή εξυπηρετούσε 30.000 αυτοκίνητα ημερησίως.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες περί του έργου της Λ. Αλεξάνδρας τον κ. Κυριάκο Γκλεζάκο.
Η φωτογραφία και μόνο προέρχεται από τον κ. Γιάννη Παππά και αναρτήθηκε στην ομάδα "Παλιές φωτογραφίες της Ελλάδας" στο facebook.


Στην αρχή της Πλ. Αργεντινής Δημοκρατίας ανεβαίνοντας την Αλεξάνδρας. Η ανηφόρα προς Λυκαβηττό είναι η Λασκάρεως.
Η φωτογραφία αναρτήθηκε από τον κ. Γιάννη Παππά στην ομάδα "Παλιές φωτογραφίες της Ελλάδας" στο facebook.






Kείμενο: Σταυρούλα Μπαλοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου