Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Αν έχεις τύχη (1964)


Αστυνομική κωμωδία του 1964 σε σενάριο του Νίκου Τσιφόρου.
 Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Πετρίδη. 

Υπόθεση: Ο Τέλης είναι ένας νεαρός καθηγητής που έχει παραιτηθεί από τη δουλειά του. Μια μέρα βρίσκει στο δρόμο ένα λαχείο που κερδίζει τον πρώτο αριθμό. Ξαφνικά η ζωή του αλλάζει, όμως όχι χωρίς συνέπειες. Το μαγικό χαρτάκι το έχει ρίξει στα πόδια του ο Καρυάδης, ένας πλούσιος χρηματιστής, ο οποίος ζητάει από τον Τέλη τα χρήματα, με αντάλλαγμα ένα 10% από το συνολικό ποσό. Ο Τέλης αρνείται την προσφορά και τότε μπλέκει σε μια περιπέτεια. Σύντομα θα μάθει πως το λαχείο δεν ανήκει στον Καρυάδη αλλά στην ανηψιά του. Κάποια στιγμή θα μπει στο παιχνίδι και ο Πελοπίδας, ένας άνθρωπος της πιάτσας, που υποκρίνεται πως είναι με το μέρος του. Όμως πραγματικός του σύμμαχος θα αποδειχθεί ο Αλέκος, ένας μαθηματικός που συχναζει σε χαροπαικτικές λέσχες. Ποιος ήταν όμως ο λόγος που ο Καρυάδης πέταξε το τυχερό λαχείο στα πόδια του άνεργου καθηγητή;

Παίζουν: Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Λίλιαν Μινιάτη, Χρήστος Τσαγανέας, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νίκος Ρίζος, Σαπφώ Νοταρά, Σούλη Σαμπάχ, Νίκος Φέρμας, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Μαργαρίτα Αθανασίου, Γιώργος Βρασιβανόπουλος, Ζαννίνο, Άρης Μαλιαγρός, Πάνος Νικολακόπουλος. 
Τραγούδι: Έρρικα Μπρόγερ, Μαργαρίτα Μπρόγερ, Σούλη Σαμπάχ.
Μουσική: Γιώργος Κατσαρός

Ευχάριστη ταινία, με πρωτότυπο σενάριο και ενδιαφέρουσα πλοκή. Όλοι οι ηθοποιοί είναι καλοί στο ρόλο τους. Εξαιρετικός ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος ως πολυμήχανος αλλά πάντα άφραγκος χαρτοπαίκτης. 
Παραγωγή της Σάββας Πυλαρινός, Νίκος Βαρβέρης.
Η ταινία έκοψε 181.000 και ήρθε στην 28η θέση ανάμεσα σε 93 ταινίες, τη σαιζόν 1964-1965






Billy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου