Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Πολύ αργά για δάκρυα (1968)


Μια δραματική ταινία της "Φίνος Φιλμ", σε σενάριο Λάζαρου Μοντανάρη και σκηνοθεσία Πάνου Γλυκοφρύδη. 

Υπόθεση: H Ειρήνη, σκοπεύει να παντρευτεί τον Αλέξη. Η οικογένειά της αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα μέχρι το σημείο να χάσει το σπίτι της. Ο Αλέξης είναι επίσης χρεωμένος έχοντας χάσει μεγάλα χρηματικά ποσά στα χαρτιά. Ελπίζει να ξοφλήσει τα χρέη του με την περιουσία της Ειρήνης, όμως μόλις μαθαίνει την αλήθεια την παρατάει για μια τραγουδίστρια που του υπόσχεται να τον απαλλάξει από τη δύσκολη κατάσταση. 
Παράλληλα, ο Μαντάς που αγαπάει την Ειρήνη από μικρός, φροντίζει να μείνει το σπίτι στην οικογένεια, με τον όρο κανείς να μη μάθει τίποτα. Όμως κάποια στιγμή η μητέρα της Ειρήνης το καταλαβαίνει και της το λέει. Τότε εκείνη θα τον παντρευτεί. χωρίς όμως να νιώθει πραγματικά κάτι γι'αυτόν. Εκείνος, δεν δέχεται να είναι δίπλα του μόνο και μόνο από "υποχρέωση" για ότι έκανε και εξαφανίζεται. Αφήνει πίσω του το εργοστάσιο που διευθύνει με αποτέλεσμα τώρα να κινδυνεύει ο ίδιος με χρέη. Είναι η σειρά της Ειρήνης να τον βοηθήσει...

Παίζουν: Γιώργος Φούντας, Μαίρη Χρονοπούλου, Ανδρέας Μπάρκουλης, Κώστας Καρράς, Τασσώ Καββαδία, Καιτη Παπανίκα, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νόρα Βαλσάμη, Λαυρέντης Διανέλλος, Άγγελος Μαυρόπουλος, Χρήστος Δαχτυλίδης, Ειρήνη Κουμαριανού, Γκόλφω Μπίνη.

Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Ζόρζ Ονέ "Ο Αρχισιδηρουργός". Ο Γιώργος Φούντας και η Τασσώ Καββαδία εμφανίζονται σε πιο ήπιους ρόλους απ'ότι τους έχουμε συνηθίσει. 
Η πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες έγινε στις 8 Απριλίου 1968 και έκοψε 234.992 εισιτήρια. Ήρθε στην 29η θέση, ανάμεσα σε 99 ταινίες, τη σαιζόν 1967-1968.


O Γιώργος Φούντας σε σκηνή της ταινίας.

Μαίτη Χρονοπούλου και Τασσώ Καββαδία.



Billy
photos: finosfilm.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου