Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Πέθανε ο τραγουδιστής Prince


Ο γνωστός τραγουδιστής Prince απεβίωσε χτες, 21 Απριλίου, σε ηλικία 57 ετών.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Prince βρέθηκε νεκρός στον ανελκυστήρα της οικίας του, Paisley Park, στη Μινεάπολη.
Τα αίτια του θανάτου του δεν είναι ακόμα γνωστά και διεξάγεται έρευνα.

O Prince Rogers Nelson, όπως ήταν το κανονικό του όνομα, γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου 1958 στη Μινεάπολη των Η.Π.Α. Ξεκίνησε να γράφει μουσική το 1970.
Το 1977 υπόγραψε συμβόλαιο με την εταιρία Warner, με τη συμφωνία ότι μπορούσε να κάνει ό ίδιος τη παραγωγή, πράγμα σχεδόν ανήκουστο στη μουσική βιομηχανία εκείνη την εποχή.

Το ντεμπούτο άλμπουμ του κυκλοφόρησε το 1978. Ήταν από τους πρώτους μαύρους καλλιτέχνες που είχε μεγάλη προβολή στο MTV.
To 1984 κυκλοφόρησε το άλμπουμ "Purple Rain", το οποίο ήταν το πρώτο του Νο 1 άλμπουμ στη λίστα του Billboard. Χάρη σε αυτό, ο Prince κέρδισε 2 βραβεία Grammy το 1985. Επίσης κέρδισε ένα Oscar, στη κατηγορία Best Original Song Score για την ταινία Purple Rain.
Μέσα από αυτό το άλμπουμ, το single "When Doves Cry" αποτέλεσε το πρώτο του Νο 1 τραγούδι στις Η.Π.Α αλλά και την πρώτη μεγάλη του επιτυχία διεθνώς. Στη Μεγ. Βρετανία ανέβηκε μέχρι το Νο 4 στο τσαρτ.

Έκτοτε ακολούθησε μια σειρά από επιτυχημένα άλμπουμ και singles.
Ο Prince αποτέλεσε έναν από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της δεκαετίας του '80 & του '90.
Από το 1984 έως το 2010 απέσπασε συνολικά 7 βραβεία Grammy. Συνεργάστηκε με μια σειρά από καλλιτέχνες ενώ κατά περιόδους κυκλοφόρησε δουλειές του με ψευδώνυμα.






Billy


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου