Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ - Επιχείρησις: Γης μαδιάμ (1969)

Ο ελληνικός κινηματογράφος μας έχει χαρίσει πολλές καλές ταινίες πολλές μέτριες ταινίες αλλά και πολλές κακές ταινίες. Υπάρχουν όμως και ορισμένες ταινίες που βρίσκονται σε δική τους κατηγορία. Πρόκειται για παραγωγές που μπορούν να θεωρηθούν σίγουρα καλτ, αλλά είναι δύσκολο να τις κρίνεις με αυστηρά κριτήρια. Το αλλοπρόσαλο σενάριο και τα σκηνοθετικά τους ευρύματα, μας χαρίζουν εκκεντρικές καταστάσεις και άφθονο γέλιο μέσα από την υπερβολή που αγγίζει τα όρια του σουρρεαλισμού.
Μια από αυτές είναι και η "Επιχείρησις: Γης μαδιάμ" του 1969. Πρόκειται για τη συνέχεια της ταινίας "Βοήθεια! Ο Βέγγος φανερός πράκτωρ 000" του 1967.
Μετά την αποφοίτηση του από τη σχολή πρακτόρων, ο "000" (Θανάσης Βέγγος) αναλαμβάνει δράση μαζί με τον υποπράκτωρα ΜΑΠ 31 (Αντώνης Παπαδόπουλος).
Το σενάριο είναι του Γιώργου Λαζαρίδη και η σκηνοθεσία του Θανάση Βέγγου.

Παίζουν: Θανάσης Βέγγος, Αντώνης Παπαδόπουλος, Βασίλης Ανδρεόπουλος, Κια Μπόζου, Σάσα Καζέλη, Ζαννίνο, Κώστας Μεντής, Ρένα Πασχαλίδου, Γιώργος Τζιφός, Φιλήμων Μεθυμάκης, Περικλής Χριστοφορίδης, Διονυσία Ρώη, Σόφη Ζαννίνου, Μάκης Δεμίρης, Τούλα Δημητρίου, Κώστας Παπαχρήστος, Στάθηςς Χατζηπαυλής, Στράτος Παχής, Ρούλα Μενάνδρου κ.α.

 

  Απίστευτες καταστάσεις και δράση με επιτηδευμένη υπερβολή καθόλη τη διάρκεια της ταινίας, που δεν χορταίνεις ποτέ.
Παραγωγή: "ΘΒ Ταινίες Γέλιου" - "Φίνος Φιλμ"
 Έκοψε 369.011 εισιτήρια και ήρθε στην 9η θέση, τη σαιζόν 1969-1970




Billy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου