Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

H Datsun επιστρέφει.

Θυμάστε τη Datsun? Ένα όνομα που έχει γράψει ιστορία στην ελληνική αυτοκινητιστική πραγματικότητα του παρελθόντος. Πρόγονοι των Nissan, τα Datsun έδωσαν δυναμικά το παρόν στους δρόμους της χώρας μας είτε ως επιβατικά είτε ως ελαφρά φορτηγά. Μάλιστα τα τελευταία είχαν σχεδόν ταυτιστεί με το όνομα Datsun. 
Σήμερα, τρεις δεκαετίες μετά τη κατάργηση του συγκεκριμένου brand, η Nissan το επαναφέρει στο προσκήνιο. Πρώτο δείγμα, το Datsun GO. Βέβαια για την ώρα η Datsun θα απευθύνεται σε αναδυόμενες αγορές, άρα μάλλον δύσκολο να δούμε σύντομα το συγκεκριμένο μοντέλο στην Ελλάδα ή σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.
Η αρχή θα γίνει θα γίνει το 2014 στην Ινδία, ενώ θα πωλείται και σε Ινδονησία και Ρωσία σε εκδόσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες της εκάστοτε αγοράς.  
Το GO, που παρουσιάστηκε επίσημα από τον Πρόεδρο της Nissan Carlos Ghosn στο Νέο Δελχί, είναι ένα προσιτό μικρό 5θυρο αυτοκίνητο που θα στοχεύει σε νέους αγοραστές. 
Θα φοράει έναν τρικύλινδρο κινητήρα 1.2 λίτρων που θα αποδίδει 80 ίππους. Η τιμή του στην Ινδία θα είναι ιδιαίτερα χαμηλή, αφού θα κοστίζει λιγότερο από  400.000 ρουπίες (5.100 ευρώ).
Ο Πρόεδρος της Nissan με το νέο Datsun στην επίσημη παρουσίαση που έγινε στο Ν. Δελχί

Η προσπάθεια για χαμηλό κόστος είναι εμφανής στο εσωτερικό του νέου GO. Mέχρι το 2016, πάντως, υπάρχει στόχος θα παρουσιαστούν και άλλα μοντέλα με το όνομα της Datsun, ενώ θα ακολουθήσουν και νέες αγορές όπως αυτή της Νοτίου Αφρικής. 

To Datsun 120Y της δεκαετίας του ΄70 (πάνω) & το Sunny στην έκδοση των αρχών της δεκαετίας του '80 (κάτω). Σταδιακά, μετά το 1981, το όνομα Datsun έδινε τη θέση του σε αυτό της Nissan. Πολύ δημοφιλή στη χώρα μας και τα ελαφρά φορτηγά της εταιρίας. 


Billy.
(photos αρχείο Βilly Files)








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου