Files for the past, present & future

City/Technology/Music/Auto/People/Arts

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Αυτό το κάτι άλλο.

Στις 11 Μαρτίου 1963 κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η ταινία "Αυτό Το Κάτι Άλλο", μια παραγωγή της "Αφοι Ρουσσόπουλοι-Γ.Λαζαρίδης-Δ. Σαρρής-Κ. Ψαρράς E.Π.Ε.".
Σε σενάριο Γ. Λαζαρίδη και σκηνοθεσία Γρηγόρη Γρηγορίου, στη ταινία πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Πάντζας και η Άννα Φόνσου μαζί με τους Βαγγέλη Σειληνό, Βιβέτα Τσιούνη, Μάρθα Καραγιάννη, Τζόλυ Γαρμπή, Λάμπρο Κωνσταντάρα και το Γιώργο Κωνσταντίνου σε ρόλο κακού! Εμφανίζονται ακόμα πολλοί ηθοποιοί σε δεύτερους και τρίτους ρόλους, καθώς και παλαιστές του κατς εκείνης της εποχής (Δημήτρης Καρυστινός, Θεόδωρος Μεγαρίτης, Α. Μεϊτάνης κ.α.)
Στη διαφημιστική καταχώρηση πριν την πρεμιέρα, αναφέρεται ότι "λόγω μεγάλης διάρκειας και του ειδικού θέματος του έργου, παρακολουθήστε το από την αρχή..."
Υπόθεση: Ο Τέλης Σπαρτάλης είναι ένας ανοργάνωτος και κακομαθημένος νέος, που ενδιαφέρεται μόνο για τη διασκέδασή του. κατασπαταλώντας όλη την πατρική περιουσία σε γλέντια και χαρτοπαιξίες. Η αδελφή του, η Έλλη, μια νόστιμη κοπέλα και σοβαρή δικηγόρος, καθώς και η πλούσια θεία του Τζούλη, κάνουν τα πάντα για να αλλάξουν αυτή την κατάσταση αλλά δυστυχώς ο Τέλης δεν έχει επίγνωση της κατάντιας του. Η θεία του τον πιέζει να αρραβωνιαστεί την πλούσια Νανά, η οποία με τη σειρά της είναι φανατική του ξεφαντώματος και έχει τη δυνατότητα να τον ξελασπώσει από τα χρέη. Κάποτε αντιλαμβάνονται ότι ο Τέλης έχει πέσει στα νύχια επιτήδειων οι οποίοι, με επικεφαλής τον απατεώνα Στέλιο, θέλουν να του πάρουν ακόμα και το εργοστάσιο, που έχει κληρονομήσει. Τότε ανασκουμπώνονται όλοι μαζί, ακόμα και η αδελφή του αλλά και η Νανά, κι έτσι κατατροπώνουν τους κακούς. Το εργοστάσιο διασώζεται, ο Τέλης ωριμάζει και ο έρωτας μεταξύ Τέλη και Νανάς έχει αίσιο τέλος. (retrodb.gr)

Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1962-1963 και έκοψε 70.273 εισιτήρια (9η σε 82 ταινίες).
Mουσική σύνθεση: Κώστας Κλάββας. Εμφανίζεται η γαλλίδα χορεύτρια και τραγουδίστρια Rita Cadillac. 


Billy.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου